Τηγανιτές, βραστές, στον φούρνο, ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό έχουν θέση σε κάθε τραπέζι.
Πριν τις μαγειρέψουμε, τις καθαρίζουμε, πετάμε τις φλούδες και κρατάμε το εσωτερικό για να το ετοιμάσουμε. Ωστόσο, οι φλούδες που ρίχνουμε στα σκουπίδια είναι πιο ωφέλιμες απ’ ότι νομίζουμε.
Βοηθούν στο αδυνάτισμα
Αντί να καθαρίσουμε τις πατάτες και να τις βάλουμε στο ταψί, μπορούμε να τις πλύνουμε καλά και να τις κόψουμε με τη φλούδα. Αυτή είναι που θα φέρει πιο γρήγορα τον κορεσμό, με αποτέλεσμα να φάμε λιγότερο.
Ρίχνουν τη χοληστερίνη
Οι φλούδες είναι γεμάτες ίνες και πολυφαινόλες που μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
Περιέχουν βιταμίνη C και B, αλλά και πολύ ασβέστιο, τα οποία δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Μειώνουν τις γκρίζες τρίχες
Η φλούδα της πατάτας περιέχει ζωτικά συμπληρώματα που συμβάλλουν στη διατήρηση του χρώματος του μαλλιού σου, οπότε τέλος τα γκρίζα μαλλιά.
Εχουν αντιβακτηριδιακή δράση
Μια ακόμη ιδιότητα της συγκεκριμένης φλούδας είναι πως περιορίζει τη πιθανότητα λοίμωξης σε μία ανοικτή πληγή, ενώ μειώνει και θαμπάδα της επιδερμίδας. Αλλωστε, πατάτες βάζουμε και κάτω από τα μάτια για τους μαύρους κύκλους.