tromaktiko: Οι 5 απρόβλεπτες αλλαγές που φέρνει το φθινόπωρο στη ζωή μας

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Οι 5 απρόβλεπτες αλλαγές που φέρνει το φθινόπωρο στη ζωή μας



Πέντε έρευνες μας επιβεβαιώνουν πέντε εντυπωσιακές αλλαγές που έρχονται μαζί με το φθινόπωρο στη ζωή μας...

1. Μιλάμε περισσότερο στο κινητό
Η μέρα μικραίνει, η νύχτα μεγαλώνει το φθινόπωρο και η διάρκεια των συνομιλιών μας επίσης. Αυτό υποστηρίζει έρευνα του Πανεπιστημίου του Newcastle που πραγματοποιήθηκε σε 1.300.000 χρήστες κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με την έρευνα, όταν ο καιρός χαλάει όλοι παίρνουμε στο τηλέφωνο περισσότερους φίλους και συγγενείς και μιλάμε μαζί τους πολύ περισσότερο.

2. Χρειαζόμαστε περισσότερο νερό
Επειδή το καλοκαίρι διψάμε περισσότερο, πίνουμε και περισσότερο νερό! Όταν όμως ο καιρός δροσίζει ο οργανισμός μας δεν επιζητάει νερό. Κι όμως σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο www.healthlife.com το σώμα μας έχει ανάγκη από νερό χειμώνα – καλοκαίρι. Ιδιαίτερα το φθινόπωρο και το χειμώνα που καταναλώνουμε περισσότερα διουρητικά ροφήματα, μπορεί να οδηγηθούμε γρηγορότερα στην αφυδάτωση.

3. Έχουμε καλύτερη μνήμη
Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Psychology, τις συννεφιασμένες και βροχερές μέρες το μυαλό μας (και ειδικότερα η μνήμη μας), λειτουργεί καλύτερα, σε σχέση με τις ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού.

4. Θέλουμε περισσότερο σεξ
Ναι μεν ο ήλιος και η ζέστη του καλοκαιριού κάνουν την όρεξή σου για σεξ μεγαλύτερη, αλλά και το φθινόπωρο δεν πάει πίσω. Αυτό τουλάχιστον δείχνει έρευνα, σύμφωνα με την οποία με τις  πρώτες αλλαγές του καιρού, το σώμα σου εκκρίνει περισσότερη ντοπαμίνη, για να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να πάθεις κατάθλιψη και για τον ίδιο ακριβώς λόγο αποζητά περισσότερο σεξ.

5. Ανεβαίνει η πίεσή μας
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες προκαλούν στένωση των αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα το σώμα μας, προσπαθώντας να διατηρήσει τη θερμότητά του, να προκαλεί ελαφριά αύξηση της πίεσης του αίματος, μας λέει ο Jerome Cohen, καθηγητής παθολογίας στο Πανεπιστήμιο του Saint Louis.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!