tromaktiko: 6 διακοσμητικά στιλ βιβλιοθήκης: Ανακάλυψε το δικό σου

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

6 διακοσμητικά στιλ βιβλιοθήκης: Ανακάλυψε το δικό σου



Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι οι βιβλιοθήκες είναι η τέλεια λύση για...
αποθήκευση, ενώ συγχρόνως προσδίδουν στιλ στο περιβάλλον σας. Βιβλία και συλλεκτικά αντικείμενα προσθέτουν ζεστασιά και προσωπικότητα σε κάθε χώρο είτε πρόκειται για ένα σαλόνι είτε κρεβατοκάμαρα, είτε το γραφείο. Μία βιβλιοθήκη επικοινωνεί στον επισκέπτη αυτό που διαβάζετε, συλλέγετε και αγαπάτε. Οι βιβλιοθήκες είναι ένα παράθυρο σε πάθη και επιδιώξεις σας, καθώς και μια ευκαιρία για εσάς να βάλετε τα πιο αγαπημένα σας πράγματα σε κοινή θέα.

Η πρόκληση για τους περισσότερους ανθρώπους είναι το ύφος που θα αποδώσουν. Πώς μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τη χρησιμότητα και την αισθητική, αλλά να αποφύγετε τη μονοτονία και την ακαταστασία; Η οργάνωση μιας βιβλιοθήκης είναι τέχνη, και συνάμα εύκολη τέχνη αν μελετήσετε τη συνέχεια του άρθρου.



Η ωραία πλάτη

Απλές ανέξοδες βιβλιοθήκες γίνονται υπέροχες όταν οι πλάτες τους ντυθούν με χρώμα, ύφασμα ή ταπετσαρία. Αυτή η βιβλιοθήκη αποκτά ζωή με ένα μοτίβο που αναδεικνύει την ισορροπημένη απεικόνιση των βιβλίων και τα συλλεκτικά αντικείμενα.


Σκεφτείτε σε στρώματα

Εδώ είναι ένα ράφι αριστοτεχνικά σχεδιασμένο από τον Emily Henderson. Παρατηρήστε την ισορροπία που επιτεύχθηκε μεταξύ των βιβλίων που εναλλάσσονται στην τοποθέτηση από αριστερά προς τα δεξιά με τα κεραμικά στην απέναντι πλευρά. Το μεσαίο ράφι επαναλαμβάνει τα βιβλία καθώς και τον συνδυασμό κεραμικών, και παρέχει επίσης την ευκαιρία να εμφανίζονται μικρότερα συλλεκτικά αντικείμενα. Διαφορετικά ύψη και υφές προσθέτουν μία άλλη οπτική.



Τρόπος κατάταξης βιβλίων

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν 7 τρόποι για να τακτοποιήσετε τα βιβλία; Η Karen από το The Art of Doing Stuff μας διδάσκει πώς οργάνωσε τη δική της βιβλιοθήκη για να χωρίσει τις στήλες. Παρατηρώντας τη βιβλιοθήκη θα αντιληφθείτε πως δεν έχει απλά στόχο να παρατάξει τα βιβλία, αλλά να προσθέσει τέχνη μέσα από αντικείμενα. Σίγουρα αγαπήσατε την καρέκλα ανάγνωσης, σωστά;



Τακτοποιήστε τα βιβλία σε σχέση με το χρώμα

Τα βιβλία τώρα έρχονται να ομαδοποιηθούν ανάλογα με το χρώμα, ενώ εμφανίζονται τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Πρακτικά καλάθια αναμειγνύονται με γυάλες, βάζα και συλλεκτικά αντικείμενα για να σχηματίσουν μία αισθητικά ευχάριστη βιτρίνα σε έναν έντονα βαμμένο τοίχο.



Κρεμάστε κάτι

Γιατί να μην προσθέσετε ένα ακόμα στρώμα ενδιαφέροντος; Σκεφτείτε την ιδέα να κρεμάσετε έναν δραματικό καθρέφτη, ένα έργο τέχνης ή συναισθηματικές φωτογραφίες.



Σκεφτείτε αριθμητικά

Τα αντικείμενα τείνουν να φαίνονται καλύτερα μέσα από τη βασική αρχή σχεδιασμού του κανόνα του τρία. Παρατηρήστε πως τα περισσότερα από τα βιβλία στοιβάζονται οριζόντια, αλλά η βιβλιοθήκη γίνεται ένα κομψοτέχνημα με τα ποικίλα και σε ιδανική τοποθεσία διακοσμητικά αντικείμενα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!