tromaktiko: Ποια ελληνίδα πρωταγωνίστρια εργάζεται παράλληλα ως δικαστική γραφολόγος

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Ποια ελληνίδα πρωταγωνίστρια εργάζεται παράλληλα ως δικαστική γραφολόγος



Από την πρώτη της τηλεοπτική οντισιόν με την Κάτια Δανδουλάκη και το θεατρικό της ντεμπούτο στο πλευρό του...
Γιώργου Κιμούλη μέχρι σήμερα, η Δήμητρα Σιγάλα έχει ενσαρκώσει σημαντικούς ρόλους. Η ίδια παραδέχεται πως ο χαρακτήρας της Μπέλλας, που υποδύεται στο καθημερινό σίριαλ του Star Ο Άντρας των Ονείρων Μου, απέχει από τη δική της μενταλιτέ, ενώ παράλληλα περιγράφει την άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία της στο People.

Η πρώτη της θεατρική συνεργασία ήταν με τον Γιώργο Κιμούλη στην παράσταση Ο Πατέρας του Στρίντμπεργκ. Υποδύθηκε και πάλι την κόρη του. Ο πρώτος πρωταγωνιστικός της ρόλος στη μικρή οθόνη ήταν στο σίριαλ του ΑΝΤ1 Πρόκληση με τον Πασχάλη Τσαρούχα και την Ελευθερία Ρήγου, ενώ οι ρόλοι της στις σειρές Ακροβατώντας, Θα Βρεις το Δάσκαλό σου, Ζωή Ξανά, Αν μ’ Αγαπάς την καθιέρωσαν και την έκαναν αγαπητή στο τηλεοπτικό κοινό. Η Δήμητρα πρόλαβε, έστω για λίγο, να πάρει μια γεύση από τη χρυσή εποχή της τηλεόρασης, κάνοντας παράλληλα συνεργασίες με το Εθνικό Θέατρο. «Κάποια στιγμή, γύρω στο 2010, σταμάτησαν να γίνονται δουλειές στην τηλεόραση και τότε αποφάσισα να πάω στη Βαρκελώνη για μεταπτυχιακό. Τα πράγματα ήταν δύσκολα στο χώρο μας και δεν ήξερα τι μου ξημέρωνε». Πώς αποφάσισε όμως την Εγκληματολογία; «Οι γονείς μου ασχολούνται με το αντικείμενο, είναι δικαστικοί γραφολόγοι, οπότε μου ήταν κάτι οικείο. Έτσι το 2011 ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου στην Εγκληματολογία με ειδίκευση στη δικαστική γραφολογία. Πρόκειται για μια επιστήμη που ασχολείται με την πιστοποίηση της γνησιότητας ή της πλαστότητας ενός εγγράφου (π.χ. επιταγής, διαθήκης, συμβολαίου). Ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε κάτι τελείως διαφορετικό, όπως να ασχοληθώ με την έρευνα και την παρατήρηση. Η Βαρκελώνη μού άρεσε πολύ. Έχει πλήθος επισκεπτών από όλα τα μέρη του κόσμου, μια πολυπολιτισμικότητα που σε κάνει να μην πλήττεις ποτέ, αφού αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Κάποια στιγμή πέρασε από το μυαλό μου ότι θα ήταν όμορφα να ζούσα εκεί, αλλά μετά από ένα χρόνο που ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό, ήθελα να εξασκήσω το επάγγελμα δικαστικής γραφολόγου στην Ελλάδα. Από το 2012 δούλευα ως ελεύθερος επαγγελματίας και στα δυο μου επαγγέλματα, ανάλογα με τις προτάσεις που είχα. Ακόμα και σήμερα, παράλληλα με το ρόλο μου στο σίριαλ του Star, έχω αναλάβει και μου ανατίθενται υποθέσεις ως δικαστική γραφολόγος. Αυτό που με εξιτάρει στη συγκεκριμένη δουλειά είναι να βρίσκω την αλήθεια και να συμβάλλω μέσα από την εργασία μου ώστε να αθωώνονται άνθρωποι που μπορεί να έχουν κατηγορηθεί άδικα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστησή μου. Η συγκεκριμένη δουλειά που κάνω είναι λειτούργημα. Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και αμερόληπτος» εξομολογείται στο People.
Στην «αρένα» της Επιδαύρου


Σημαντική στιγμή στη θεατρική της καριέρα είναι η συνεργασία της με το Ρώσο σκηνοθέτη – θεατράνθρωπο Ανατόλι Βασίλιεφ στην αρχαία τραγωδία Μήδεια, στην Επίδαυρο το 2008. «Το ρόλο της Μήδειας κρατούσε η Λυδία Κονιόρδου κι εγώ ήμουν στο χορό. Οι πρόβες κράτησαν εννέα μήνες. Είχαν επιστρατευτεί δάσκαλοι που μας μάθαιναν από τάι τσι και ενδυνάμωση του σώματος μέχρι φωνητική. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Μελετούσαμε ακόμα και κείμενα του Σωκράτη και του Πλάτωνα ώστε να είμαστε καλά προετοιμασμένοι, τόσο διανοητικά όσο και σωματικά, για να βγούμε σε αυτή την αρένα που λέγεται Επίδαυρος. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για μένα» περιγράφει. Μέσα από συνεργασίες έκανε και αληθινές φιλίες, όπως με τον Γιώργο Καπουτζίδη, το 2015, στο μιούζικαλ Θα σε Πάρω να Φύγουμε. «Ήταν ίσως οι πιο ανέμελες θεατρικές μου μέρες στο σανίδι. Ο Γιώργος έχει ιδιαίτερο, σαρκαστικό χιούμορ, είναι πνευματώδης, αλλά ταυτόχρονα έχει πολλές ευαισθησίες. Έχουμε πολλές ομοιότητες και γι’ αυτό κολλήσαμε και συνεργαστήκαμε μετά και στην τηλεόραση, στο σίριαλ Εθνική Ελλάδος στο Mega. Λόγω της οικονομικής κατάστασης του Mega, δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η σειρά – ο Γιώργος είχε γράψει πολλά επεισόδια που δεν γυρίστηκαν ποτέ».

Η σχέση της με τα media και ο ρόλος της μητρότητας

Δεδομένου ότι αυτή την περίοδο κάνει γυρίσματα για καθημερινό σίριαλ, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει και υποθέσεις ως δικαστική γραφολόγος, αναρωτιέμαι αν μένει ελεύθερος χρόνος για προσωπική ζωή. «Ο συνδυασμός των δύο εργασιών μου απαιτεί πειθαρχία και προσήλωση. Προτεραιότητα για μένα έχουν οι υποχρεώσεις μου, στις οποίες θέλω να είμαι συνεπής. Ναι, μου έχει λείψει να πάω για έναν καφέ με τις φίλες μου ή ένα ωραίο, μεγάλο ταξίδι. Από την άλλη, είμαι τόσο ευτυχισμένη με αυτό που κάνω που δεν το αλλάζω με τίποτα. Εξάλλου, η ζωή μας έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και αλλάζει. Έτυχε αυτή την περίοδο να έχω φουλ δουλειά και το απολαμβάνω».

Αν και έχει μια αρκετά μεγάλη πορεία σε τηλεόραση και θέατρο, η προβολή στα media φαίνεται να μην είναι αγαπημένο της σπορ. «Δεν επιδιώκω την προβολή. Είμαι κοινωνικός άνθρωπος, αλλά με τα MME κουμπώνομαι. Ντρέπομαι. Δεν πηγαίνω σε καλέσματα και events, παρά μόνο όταν τα οργανώνουν άνθρωποι που γνωρίζω και τότε τους τιμώ πάντα με την παρουσία μου. Δεν θα έκανα ποτέ τη γλάστρα ούτε σκοπεύω να την κάνω. Σίγουρα, οι άνθρωποι που πουλάνε περισσότερο την εικόνα τους έχουν καλύτερη προβολή, αλλά εγώ αυτό δεν το έχω καθόλου». Όλα αυτά τα χρόνια έχει ενσαρκώσει πολλούς διαφορετικούς ρόλους. Εκείνος της μητρότητας υπάρχει σαν σκέψη και επιθυμία στο μυαλό της; «Σαφώς και υπάρχει. Στη ζωή μου τα περισσότερα πράγματα ήρθαν αβίαστα και χωρίς πιέσεις. Από μόνα τους. Μακάρι και η μητρότητα να προκύψει ακριβώς έτσι».
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!