tromaktiko: Μυρωδικά και μπαχαρικά που ταιριάζουν στα μανιτάρια

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Μυρωδικά και μπαχαρικά που ταιριάζουν στα μανιτάρια



Ένας γενικός κανόνας των σεφ λέει ότι στα φαγητά με μανιτάρια χρησιμοποιούμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά με τα οποία θα...
νοστιμίζαμε ένα κρεατικό ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο θα το μαγειρεύαμε. Δηλαδή, αν τα κάνουμε κοκκινιστά, ταιριάζει να τα καρυκεύσουμε με μπαχάρι, κανέλα, δεντρολίβανο, ενώ, αν τα μαγειρέψουμε μπιάνκο, βάζουμε μοσχοκάρυδο, άνηθο, λευκό πιπέρι. Χρειάζεται όμως προσοχή στις ποσότητες και στους συνδυασμούς, για να μην αποδυναμώσουμε το άρωμα των μανιταριών. Επιλέγουμε ένα μυρωδικό ή μπαχαρικό και δοκιμάζουμε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα άγρια μανιτάρια, που έχουν το δικό τους πλούσιο άρωμα.

Μυρωδικά: Μαϊντανός, θυμάρι, εστραγκόν, άνηθος, σέλερι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, δάφνη. Ρίγανη στα ψητά.

Μπαχαρικά: Πιπέρια, κάρι, μπούκοβο και καπνιστή πάπρικα (στα ψητά), μπαχάρι, κανέλα, ξερός κόλιανδρος, μοσχοκάρυδο.

Συμμαγειρέματα με άλλα υλικά: Αγαπούν όλα τα αμυλούχα (ρύζι, μακαρόνια, πατάτες), από κρεατικά ταιριάζουν ιδιαίτερα με το χοιρινό και το κοτόπουλο, ενώ, αν θέλουμε να τα συνδυάσουμε με μοσχάρι, είναι προτιμότερο να τα κάνουμε σάλτσα. Ταιριάζουν με όλα τα χόρτα και από λαχανικά δένουν αρμονικά με το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, το μπρόκολο, τη σελινόριζα, τη μαραθόριζα, αλλά και την ντομάτα.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!