tromaktiko: Τι πρέπει, πάση θυσία, να αποφύγεις να πεις ή να κάνεις σε ένα ζώδιο

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Τι πρέπει, πάση θυσία, να αποφύγεις να πεις ή να κάνεις σε ένα ζώδιο



Τι δεν πρέπει ποτέ να κάνεις σε ένα ζώδιο για να μη σε βάλει στην μαύρη λίστα...

Ποτέ μην τα βάλεις με Κριό, θα χάσεις την μάχη, την υπομονή σου, την ψυχική σου υγεία! Η ζωή είναι απλή: μακριά από μαινόμενο Κριό, αν αγαπάς τον εαυτό σου και την ηρεμία σου.

Ποτέ μην αμφισβητήσεις έναν Ταύρο σε ό,τι σου λέει. Δεν ανοίγει το στόμα του να πει μπαρούφες, επομένως, κάνε του τη χάρη και πάρε τα λόγια του ως έχουν: αληθινά και σωστά.

Ποτέ μην προσπαθήσεις να αλλάξεις ή να... συνετίσεις ένα Δίδυμο. Δέξου τον όπως είναι ή τράβα για βρούβες. Απλό και λογικό.

Μην λες σε έναν Καρκίνο τι να κάνει και τι να μην κάνει: ασφαλώς και θα κάνει ακριβώς το ανάποδο, έτσι, για να σε δει να ξινίζεις τα μουτράκια σου...

Μην πας να αναμετρηθείς με ένα Λιοντάρι. Δεν τον αποκαλούμε "βασιλιά" για το τίποτα. Λίγο μυαλό θέλει. Απλά πράγματα. Κάνε πίσω. Μάζευτα και φύγε.

Μην πεις ψέματα στον Παρθένο: εύκολα θα το ξεσκεπάσει το ψεματάκι σου κι εύκολα θα σε πετάξει στην απέξω. Θα κάνει την καρδούλα του παγάκι, αλλά εσύ μια φορά... ξόφλησες.

Μην ζορίζεις και μην μαρκάρεις στενά τον Ζυγό. Του τη δίνει στα νεύρα, τον κάνει να σε σιχαίνεται και απλά δε θα γουστάρει ούτε να σε φτύσει...

Μην δίνεις ποτέ υποσχέσεις σε Σκορπιό που δεν μπορείς να τηρήσεις. Όταν του λες ''για πάντα'', φρόντισε να αποδημήσεις, πριν λήξει αυτό το καταραμένο ''πάντα''. Μόνο αυτό σου λέω...

Μην θελήσεις να κάνεις τον Τοξότη να σε υπακούσει και να σου κάνει τα χατίρια, επειδή του το λες. Ό,τι είναι να σου δώσει και να σου κάνει, θα το κάνει γιατί το θέλει εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Μετά είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι αγαπάει. Νόμος.

Ό,τι κι αν κάνεις, μην προσπαθήσεις να παραμυθιάσεις έναν Αιγόκερω. Μυρίζει τη βλακεία και την μπλόφα από μίλια μακριά. Ακόμα χειρότερα, έχει αλλεργία στο ψέμα και την κοροϊδία. 

Μην διαφωνήσεις ποτέ με έναν Υδροχόο. Δεν θα χάσεις απλά το επιχείρημα, θα ξεχάσεις κι ό,τι ήξερες. Με τον Υδροχόο, ισχύουν μόνο οι δικοί του κανόνες κι όλα τα υπόλοιπα κομμάτια και σκόνη να γίνουν. Επίσης, μην πας να του επιβληθείς με τον αέρα της αυθεντίας, θα φας άκυρο...

Μην γυρίσεις την πλάτη σου ή μην εγκαταλείψεις έναν Ιχθύ που σε χρειάζεται ή σε εμπιστεύεται. Κι η καρδιά του να ραγίσει, η χασούρα θα είναι ολότελα δική σου: θα έχει φύγει από τη ζωή σου το μοναδικό πρόσωπο στο οποίο θα μπορούσες να βασιστείς στις μαύρες σου στιγμές... Κρίμα σε εσένα.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!