tromaktiko: Η Πάτρα, η καθημερινότητα και ένα όμορφο βίντεο!

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Η Πάτρα, η καθημερινότητα και ένα όμορφο βίντεο!



«Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος...
περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις», λέει ο Κώστας Καβάφης στο γνωστό του ποίημα.

Όμως και στην Πάτρα να έρθεις, σίγουρα θα περάσεις όμορφα, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τις υπέροχες εικόνες που "ανέβασε" ο Dionysios Valis για αυτή την πόλη, σε ένα βίντεο που αναδεικνύει τις στιγμές που μπορεί να ζήσει κανείς στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Στιγμές γεμάτες από θάλασσα, από ζωή, από αρώματα και από φαντασία, στοιχεία που υπάρχουν διάχυτα σε αυτή την πόλη και στην καθημερινότητα της. Ο μώλος της Αγίου Νικολάου και οι σκάλες της, το Κάστρο, ο Φάρος, το Νότιο πάρκο, το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο και τόσα ακόμα μέρη που θα μπορούσαν να είναι προορισμός και σειρήνες μαζί, στα μάτια ενός επισκέπτη ή ενός ταξιδιώτη.

Γιατί η Πάτρα, παρά τα προβλήματα που έχει και παρά την νοοτροπία που διέπει τους ανθρώπους της, είναι μία μαγική πόλη. Τόσο μαγική που αν ήσουν Οδυσσέας και έβγαινες "στον πηγαιμό για την Ιθάκη", θα λειτουργούσε σαν σειρήνα, έχοντας να σου προσφέρει τόσες απολαύσεις που ίσως και να έμενες κοντά της.

Η περίπτωση που σίγουρα δεν θα ξεκολλούσες από αυτήν, θα ήταν αν ήσουν φοιτητής. Ρωτήστε τους, αν δεν μας πιστεύετε! Πόσο εύκολα μπλέκονται στα δίχτυα αυτής της πόλης και πόσα χρόνια κάνουν για να πάρουν το πτυχίο τους, να φτάσουν στην Ιθάκη τους; Όμως ας μην ανησυχούν. Όπως λέει και ο ποιητής δεν είναι η Ιθάκη που μετράει. Είναι το ταξίδι.

Με λίγα λόγια είναι η Πάτρα και όλες αυτές οι εμπειρίες που μπορεί να αποκομίσει κανείς ως φοιτητής, σε αυτή την πόλη. Αρκεί βέβαια να πάρει και το πτυχίο του κάποια στιγμή, μετά από χρόνια δεν πειράζει. Στο κάτω - κάτω της γραφής ο Οδυσσέας πόσο καιρό έκανε να φτάσει στην Ιθάκη του;

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!