Υλικά συνταγής
1 κολοκύθα στρογγυλή
2-3 μήλα κομμένα σε ζάρια...
10 χουρμάδες σε κύβους
½ φλιτζ. καρύδια σπασμένα
½ κ.γ.κανέλα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 πρέζα γαρίφαλο
¼ φλιτζ. καστανή ζάχαρη
Διαδικασία συνταγής
Κόβουμε την κολοκύθα από πάνω φτιάχνοντας ένα καπάκι. Καθαρίζουμε εσωτερικά την κολοκύθα.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Γεμίζουμε την κολοκύθα και ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά με το καπάκι δίπλα στην κολοκύθα και 30 λεπτά με 1 ώρα με το καπάκι κλειστό μέχρι να μαλακώσει.
Σερβίρουμε με παγωτό προαιρετικά με παγωτό βανίλια.
Πηγή
1 κολοκύθα στρογγυλή
2-3 μήλα κομμένα σε ζάρια...
10 χουρμάδες σε κύβους
½ φλιτζ. καρύδια σπασμένα
½ κ.γ.κανέλα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 πρέζα γαρίφαλο
¼ φλιτζ. καστανή ζάχαρη
Διαδικασία συνταγής
Κόβουμε την κολοκύθα από πάνω φτιάχνοντας ένα καπάκι. Καθαρίζουμε εσωτερικά την κολοκύθα.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Γεμίζουμε την κολοκύθα και ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά με το καπάκι δίπλα στην κολοκύθα και 30 λεπτά με 1 ώρα με το καπάκι κλειστό μέχρι να μαλακώσει.
Σερβίρουμε με παγωτό προαιρετικά με παγωτό βανίλια.
Πηγή