tromaktiko: Προμηθέας Αλειφερόπουλος: «Ο ερχομός ενός μωρού είναι ένα θαύμα»

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Προμηθέας Αλειφερόπουλος: «Ο ερχομός ενός μωρού είναι ένα θαύμα»



Από τη Χριστίνα Ζάχου,
Βραβευμένος για την ερμηνεία του στην ταινία Το Γάλα, με ένα ρόλο στην βρετανική σειρά, ο...
ανιψιός της ηθοποιού Μαρίας Αλειφέρη, κέρδισε τη μάχη με την κατάθλιψη και σχεδιάζει να γυρίσει τον κόσμο μαζί με τον λίγων μηνών γιο του.

Ένα φθινοπωρινό πρωινό, του 2007, γνώρισα πρώτη φορά τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο. Εκείνη την χρονιά έπαιζε στη παράσταση «Με τη σιωπή» δίπλα στον Κώστα Αρζόγλου και την Μίρκα Παπακωνσταντίνου, όπου ερμήνευε ένα αυτιστικό παιδί. Oι κριτικές που είχε λάβει ήταν διθυραμβικές.

Δέκα χρόνια μετά, έχει κι άλλα παράσημα στο παλμαρέ του: βραβεύτηκε στο London Greek Film Festuval ως καλύτερος ηθοποιός σε ταινία μυθοπλασίας για την ερμηνεία του στην ταινία «Το Γάλα» και συμμετείχε στην σειρά «The Borgias». Τώρα ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της παράστασης «Ο Φάρος» στο θέατρο Αθηνών, ενώ τον ελεύθερο χρόνο του μονοπωλεί ο γιος του,  ένας μπόμπιρας μόλις τριών μηνών.
«Το καλοκαίρι έκανα off από τη δουλειά για να είμαι με την οικογένεια μου. Πέρασα δύο όμορφους μήνες με τη γυναίκα μου, τη Φαίδρα και το μωρό μας. Μόλις έκλεισε τον πρώτο του μήνα τον πήραμε και πήγαμε σε νησί. Οι φετινές μας διακοπές δεν είχαν καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Με την Φαίδρα πάντα κάναμε ελεύθερο camping, ενώ φέτος νοικιάσαμε σπίτι, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά» αναφέρει γελώντας.

Το μωρό αλλάζει τις ισορροπίες στο ζευγάρι. Ο ίδιος πως το βίωσε; «Η σχέση αρχίζει να αλλάζει από την περίοδο της κύησης. Όπως συμβαίνει στη γυναίκα έτσι και σε μας τους άντρες η εγκυμοσύνη δεν είναι μια εύκολη περίοδος. Καθώς δεν είμαστε εμείς που έχουμε το μωρό στο σώμα μας και προσπαθούμε νοητά να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Για μένα η μεγάλη αλλαγή συνέβη όταν κλώτσησε πρώτη φορά. Θυμάμαι πως έπαθα μεγάλο σοκ. Τότε φύγαμε ένα ταξίδι στη Ρώμη όπου μείναμε πέντε μέρες. Εκεί ένιωσα πως συνδέθηκα για πρώτη φορά με το μωρό. Συγκινήθηκα τόσο πολύ και τον περίμενα με ανυπομονησία. Τώρα έχει αρχίσει να μου χαμογελάει και έχω τρελαθεί. Ο ερχομός ενός παιδιού είναι ένα θαύμα!» εξομολογείται.

«Το θετικό με την γυναίκα μου είναι πως συζητάμε τα πάντα. Φοβόμαστε μήπως τελείωσε ένα κομμάτι της ζωής μας. Ελπίζω να μην μας πάρει η μπάλα γιατί ήταν ένας φόβος που τον είχα πάντα μέσα μου. Όπως και για τον γάμο. Όμως, πιστεύω πως δεν θα το αφήσουμε έτσι γιατί όταν ο ένας από τους δύο πέφτει, ο άλλος τον παρακινεί και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μια σχέση» εξηγεί ο Προμηθέας.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!