tromaktiko: ΗΠΑ: Αστυνομικός έλεγχος με το αποτύπωμα στο κινητό!

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΗΠΑ: Αστυνομικός έλεγχος με το αποτύπωμα στο κινητό!



Δικαστήριο του Ιλινόις αποφανθεί ότι η επιβολή του νόμου ενδέχεται να αναγκάσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τα...
δακτυλικά τους αποτυπώματα για να ξεκλειδώσουν τις συσκευές της Apple κατά τον έλεγχο μιας κατοικίας. Η απόφαση ανατρέπει μια άλλη παλιότερη, από ένα χαμηλότερης δικαιοδοσίας δικαστήριο και σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στα μετρά που θα λαμβάνουν οι αστυνομικοί για να αναγκάσουν τους πολίτες να ξεκλειδώσουν τις συσκευές.

Η απόφαση ισχύει μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ειδικών περιστάσεων, όπως η παρακάτω. Η αστυνομία είχε ένταλμα ερευνάς κατοικίας, αναζητώντας παιδική πορνογραφία. Περίμεναν να βρουν τουλάχιστον ένα iPad και ένα iPhone και ήθελαν να είναι σε θέση να αναγκάσουν τους ανθρώπους που ζούσαν εκεί, να ξεκλειδώσουν τις συσκευές χρησιμοποιώντας το Touch ID κατά τη διάρκεια της αναζήτησης.

Το σκεπτικό ήταν πως υπήρχε ένταλμα έρευνας για το σπίτι και κάποιες συσκευές, ενώ παράλληλα υπήρχαν υποψίες ότι και άλλες συσκευές που βρέθηκαν ήταν ύποπτες. Τονίστηκε επίσης ότι λόγω της κρυπτογράφησης, η χρήση του Touch ID, θα ήταν ο μοναδικός τρόπος να ξεκλειδώσουν οι συσκευές.

Τα δικαστήρια αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια με ζητήματα κρυπτογράφησης, δακτυλικών αποτυπωμάτων και συνταγματικών δικαιωμάτων. Οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Apple, βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και αρκετά δικαστήρια έχουν εκδώσει τελείως διαφορετικές και αντικρουόμενες αποφάσεις γύρω από το ζήτημα.

Αυτή η απόφαση θέτει προηγούμενο για τον εξαναγκασμό χρησιμοποίησης δακτυλικών αποτυπωμάτων σε κάποιες ιδιαίτερες περιστάσεις, εφόσον οι αρχές επιβολής του νόμου διαθέτουν ένταλμα έρευνας για τις εγκαταστάσεις και πιέζονται χρονικά. Κάτι το οποίο αναμένεται να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου σχετικά με τα ανθρωπινά δικαιώματα και την αστυνομική βια σε μειονότητες που ταλανίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!