Υλικά συνταγής
12 φέτες ψωμιού (κομμένες λεπτές)
6 σύκα ξεφλουδισμένα κομμένα στα τέσσερα
12 φέτες σαλάμι μπύρας (λεπτά κομμένες)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
½ κ.γ. μέλι
Διαδικασία συνταγής
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το μέλι, να ομογενοποιηθούν.
Ψήνουμε για λίγο στο γκρίλ τις φέτες του ψωμιού. Αλείφουμε τις φέτες με το μείγμα του ελαιόλαδο και βάζουμε μια φέτα σαλάμι και από πάνω 2 τέταρτα σύκο.
Σερβίρουμε σαν ορεκτικό για μπύρα αλλά και κρασί. Μπορείτε να ετοιμάσετε τις μισές μπρουσκέτες με σαλάμι αέρος για μεγαλύτερη ποικιλία.
Πηγή