tromaktiko: Αν δεν πας για bodybuilder τότε πρόσεχε τα βάρη που χρησιμοποιείς στη γυμναστική!

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Αν δεν πας για bodybuilder τότε πρόσεχε τα βάρη που χρησιμοποιείς στη γυμναστική!



Αν δεν πας για bodybuilder και το μόνο που χρειάζεσαι είναι να σφίξεις λιγάκι, να δυναμώσεις τους μύες σου και να φτιάξεις τη...
στάση του σώματός σου τότε θέλεις ιδιαίτερη προσοχή με τα βάρη και τα όργανα που χρησιμοποιείς στο γυμναστήριο.

Η άσκηση με βάρη είναι ιδανική για να “φτιάξεις” το σώμα σου, να δυναμώσεις τους μύες σου και να κάψεις θερμίδες. Αν, όμως, χρησιμοποιείς τα λάθος βάρη με τα λάθος κιλά; Τότε οι κίνδυνοι που εγκυμονούν είναι πολλοί και χρειάζεται προσοχή!

Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τα βάρη που χρησιμοποιείς στο γυμναστήριο ή μόνος σου στο σπίτι και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το παρακάνεις και να ξεπερνάς τα όρια σου.

Οι επαναλήψεις είτε σου φαίνονται πολύ εύκολες είτε πολύ δύσκολες

Αν μετά το τέλος από κάθε σετ “σέρνεσαι”, δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου και θες απλά να πετάξεις τη μπάρα στο έδαφος τότε τα κιλά που έχεις βάλει δεν είναι για σένα. Ωστόσο, αν οι ασκήσεις βγαίνουν υπερβολικά πολύ εύκολα τότε ήρθε η ώρα να βάλεις μερικά κιλά παραπάνω στα βάρη σου.

Εάν μπορείς να ολοκληρώσεις 15 με 20 επαναλήψεις χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσεις και χωρίς πολύ κόπο τότε πρέπει να βάλεις περισσότερα. Ομοίως, αν δεν μπορείς να κρατήσεις τη μπάρα στέρεη στα χέρια σου και νιώθεις ότι από στιγμή σε στιγμή απλά θα σου φύγει τότε είναι πολύ βαριά για σένα.

Το ιδανικό; Θα πρέπει να νιώθεις σχεδόν εξαντλημένος μέχρι το τέλος των 15 επαναλήψεων αλλά να είσαι σε θέση να ολοκληρώσεις την άσκηση χωρίς να λιποθυμήσεις.

Δεν είσαι στη σωστή στάση
Πρώτα απ’ όλα πρέπει να φτιάξεις τη στάση του σώματός σου όταν κάνεις μια άσκηση προκειμένου να την κάνεις σωστά. Το μυστικό είναι να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη προκειμένου να μπορείς να ελέγξεις την στάση σου και να την διορθώνεις όποτε αυτό είναι απαραίτητο.

Αν δεν κάνεις σωστά μια άσκηση με βάρη τότε πρέπει να ζητήσεις τη βοήθεια ενός γυμναστή αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα βάρη τα οποία πολλές φορές μπορεί να είναι τόσο ελαφριά που δεν κρατούν καμία αντίσταση στη στάση και στο σώμα σου. Βάλε μερικά ακόμα και θα νιώσεις αμέσως τη διαφορά!

Δεν βλέπεις τα αποτελέσματα
Με κάθε “αναβάθμιση” στα βάρη ή με μια νέα τεχνική θα πρέπει να είσαι σε θέση να τεντώνεις τους μύες σου και να πιέζεις πιο δυνατά. Αν όμως, δεν βλέπεις καμία πρόοδο τότε αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πας στο επόμενο στάδιο.

Θέλει όμως, προσοχή. Όταν δεν αυξάνεις τα βάρη την κατάλληλη στιγμή δεν “ενεργοποιείς” τους μύες σου.

Όταν τραυματίζεσαι…
Τη μια μέρα ο ώμος σου πονάει,την επόμενη πονάει πλάτη σου και γενικά απ’ τη μια μέρα στην άλλη τραυματίζεσαι και πονάς σε διάφορα σημεία του σώματός σου.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν μπορείς απλώς να το παραβλέψεις γιατί το πρόβλημα και η ζημιά που έχει προκληθεί μπορεί να επεκταθεί. Και για να μη φτάσεις στο σημείο να μην μπορείς να περπατήσεις και να πας στο νοσοκομείο πρόσεχε!

Εάν σηκώνεις πολλά βάρη τότε θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο να τραυματιστεί επειδή πιθανότητα δεν χρησιμοποιείς τη σωστή στάση ή είναι περισσότερα απ’ αυτά που μπορείς να αντέξεις. Επιπλέον, βάζεις υπερβολική πίεση σε περιοχές που δεν είναι έτοιμες ακόμα να “χρησιμοποιηθούν”.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!