tromaktiko: Μας δουλεύει η ΕΣΗΕΑ για το Βήμα FM και η ΕΤΕΡ της τα χώνει (δικαίως)

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Μας δουλεύει η ΕΣΗΕΑ για το Βήμα FM και η ΕΤΕΡ της τα χώνει (δικαίως)



Παρά το γεγονός ότι τα στούντιο του σταθμού είναι χωρίς ρεύμα εδώ και πάνω από 20 μέρες, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να βγάλει πρόγραμμα, η... Ένωση Συντακτών συνεχίζει να κηρύττει στάσεις εργασίας για 6 ώρες κάθε μέρα.
update 2: Η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ για την πτώση του σήματος του Βήμα FM:


Η σημερινή μέρα, Τετάρτη 11η Οκτωβρίου 2017, θα περάσει στην ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας ως «η ημέρα που ο Ευάγγελος Μαρινάκης έκλεισε τον ραδιοσταθμό Βήμα FM», αφού σήμερα κόπηκε η παροχή ρεύματος του πομπού στον Υμηττό λόγω οφειλών, ακολουθώντας τις συμβουλές ανθρώπων άσχετων, όπως αποδεικνύεται, με το μέσο.

Δυσκολευόμαστε να ακολουθήσουμε δημοσιεύματα και “διαρροές” που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, τα οποία, θέλουν να παρουσιάσουν τη συνέχιση λειτουργίας του ραδιοσταθμού ασύμφορη εξαιτίας κακοδιαχείρισης της προηγούμενης διοίκησης. Σαφώς προέρχονται από συγκεκριμένους κύκλους της νέας διοίκησης, είναι άκρως παραπλανητικά και σκοπό έχουν να καλύψουν την εσκεμμένη ανυπαρξία της τελευταίας και όχι να θέσουν το πρόβλημα στη σωστή βάση που δεν είναι άλλη από την απόφαση (;) του Ευάγγελου Μαρινάκη να εγκαταλείψει το σταθμό στην τύχη του και να πετάξει στο δρόμο τις οικογένειες των εργαζομένων.

Και βέβαια οι υπερχρεώσεις, από τη διοίκηση Ψυχάρη, θα λειτουργούσαν ανασταλτικά για την ομαλή εξέλιξη του όποιου μέσου, αλλά το να θέτεις τις «παλαιές αμαρτίες» ως δικαιολογία για να καλύψεις τις δικές σου ευθύνες δείχνει «ανανδρία». Ακόμα και να ίσχυε, έστω και στον ελάχιστο βαθμό, κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν γίνεται πουθενά λόγος για χρηστή διαχείριση, για σχέδιο επιβίωσης, για καλύτερη οργάνωση, για εξομάλυνση ή οτιδήποτε άλλο που θα λειτουργούσε αποτρεπτικά στο να επαναληφθούν φαινόμενα σπατάλης, παρά μόνο για μαύρο και…”καιάδας” στους εργαζόμενους.

Σε αυτό το μαύρο δυστυχώς συνεπικουρούν και εκ των έσω δυνάμεις, οι οποίες με τη στάση τους και την αφωνία τους διευκολύνουν το έργο της εκκαθάρισης του προσωπικού…

Άφωνοι επίσης και οι λαλίστατοι προ καιρού «επαναστάτες» της πραξικοπηματικής κίνησης του μαύρου στην ΕΡΤ, της κυβέρνησης Σαμαρά, της οποίας θιασώτες υπάρχουν ακόμα και στις εγκαταστάσεις της Συγγρού, άφωνοι και οι δήθεν υπερασπιστές των εργαζομένων στις περιβόητες διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Η είσοδος Μαρινάκη στα ΜΜΕ δυστυχώς έγινε με απολύσεις, περικοπές μισθών της τάξης του 50%, απώλειες δικαιωμάτων και διαγραφή δεδουλευμένων αρκετών ετών των εργαζομένων, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος να φέρει το πρώτο μαύρο στη ραδιοφωνία εδώ και 25 χρόνια, από την εποχή του TOP FM, για αιτίες που…το λιγότερο δημιουργούν ερωτηματικά.update: Έκλεισε και ο πομπός του Βήμα FM στον Υμηττό επειδή τους έκοψαν το ρεύμα κι εκεί. Η συχνότητα είναι κενή.
Σε ανακοίνωσή της λοιπόν, η ΕΤΕΡ τα «χώνει» στην ΕΣΗΕΑ για την στάση της απέναντι στον Βήμα 99.5. Τόσο επειδή συνεχίζει να κηρύσσει απεργίες, όσο και τις υπόλοιπες ενώσεις που, όπως υποστηρίζουν οι τεχνικοί, αδιαφορούν πλήρως για τα τεκταινόμενα στο σταθμό. Τις κατηγορούν μάλιστα για στενές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη,καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν βγάλει καμία ανακοίνωση σχετικά με το Βήμα FM (η φωτογραφία από τo vima.gr).

Να ενημερώσουμε τους συναδέλφους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ πως στις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού Βήμα fm εδώ και ένα δεκαπενθήμερο περίπου δεν υπάρχει παροχή ρεύματος εξαιτίας της διακοπής του από την ΔΕΗ. Κατόπιν τούτου δεν καταλαβαίνουμε σε τι ακριβώς αποσκοπούν οι επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ας κρατήσει τις δυνάμεις της η ένωση συντακτών για εκεί που χρειάζονται πραγματικά κινητοποιήσεις. Επίσης καλό είναι να ειδοποιήσει τους συναδέλφους δημοσιογράφους πώς στις 14:00 τελειώνουν οι στάσεις εργασίας. Οι τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, και μόνο αυτοί, συνεχίζουν να εργάζονται στο απόλυτο σκοτάδι. Παρεμπιπτόντως ακόμα να βγάλει η διασωματειακή ανακοίνωση για όλα τα φρικαλέα που συμβαίνουν στον Βήμα fm της εποχής Μαρινάκη, μόλις δεκαπέντε – είκοσι ημέρες άλλωστε το ζητάμε, αλλά σιγά μην θίξουμε το αφεντικό. Αυτά για την ώρα, θα επανέλθουμε με περισσότερα για το ξεπούλημα του Βήμα fm από συγκεκριμένους, ο Θεός να τους κάνει, συνδικαλιστές. Καληνύχτα σε όλους και όλες σας, άλλωστε στον Βήμα fm όπου μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ παρευρίσκεται καθημερινώς, είναι νύχτα όλο το εικοσιτετράωρο με τις ευλογίες σας…
Σύμφωνα, τώρα, με πληροφορίες μας, τον περασμένο Φεβρουάριο στη -μια και μοναδική- συνέλευση των εργαζομένων του Βήμα 99.5, προτάθηκε η χρήση από πλευράς τους του νόμου περί αυτοδιαχείρισης των ραδιοφωνικών σταθμών, όχι όμως για ιδία χρήση αλλά για να... πουληθεί η συχνότητα πιο εύκολα σε άλλον επενδυτή, σε βάθος χρόνου. Η πλειοψηφία των εργαζόμενων όμως απάντησε αρνητικά, με το επιχείρημα ότι θα έχαναν τις απαιτήσεις τους από την Βήμα FM A.E. και την εικόνα που παρουσιάζουν κάποια από τα αυτοδιαχειριζόμενα ραδιόφωνα.

Σε γενικές γραμμές ο Βήμα 99.5 είναι σε τέλμα. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να μην θέλει να τον αξιοποιήσει, ούτε καν να τον κρατήσει στον αέρα. Το πρόγραμμα αποδεκατισμένο και με πολλά κενά από τις αρχές του έτους, οι εργαζόμενοι απλήρωτοι από 6 (οι τεχνικοί) έως 11 μήνες (οι δημοσιογράφοι) και οι εγκαταστάσεις του στη Μιχαλακοπούλου. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ο Βήμα 99.5 δεν βγάζει εκπομπές και δελτία ειδήσεων, δεν παίζει διαφημίσεις, δεν εκπέμπει μέσω internet κι έχει περιορισμένη εμβέλεια, ακούγεται μόνο από τον πομπό του στον Υμηττό.

Οι λόγοι που επικαλούνται οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι οικονομικοί. Θεωρούν τον Βήμα 99.5 καταχρεωμένο, αρνούμενοι να αποδεχθούν τα χρέη του -όπως και των υπολοίπων θυγατρικών του πρώην ΔΟΛ.



Επίσης, ο Βήμα 99.5 είναι σε όλα του τα επίπεδα ακέφαλος. Ο τελευταίος διευθυντής του, Νότης Παπαδόπουλος, αποχώρησε από τον ΔΟΛ, ενώ το ΔΣ της Βήμα FM A.E. δεν συνεδριάζει καν, καθώς πρόεδρός του είναι ακόμα ο... έκπτωτος Σταύρος Ψυχάρης. Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ, η σύνθεσή του που έχει πενταετή θητεία απαρτίζεται από τους:
- Σταύρο Ψυχάρη (Πρόεδρος)
- Νίκο Θρασυβούλου (Αντιπρόεδρος)
- Πάνο Ψυχάρη (Μέλος)
- Στάθη Ευσταθιάδη (Μέλος)
- Παναγιώτη Χρυσικάκη (Μέλος)
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!