tromaktiko: GasLog Partners: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του LNG πλοίου Solaris

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

GasLog Partners: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του LNG πλοίου Solaris



Η ελληνική ναυτιλιακή GasLog Partners ολοκλήρωσε την εξαγορά της οντότητας που...
κατέχει και μισθώνει το πλοίο μεταφοράς LNG Solaris από την GasLog Ltd.

Το κατασκευής 2014 πλοίο είναι επί του παρόντος σε πολυετή χρονοναύλωση σε μια θυγατρική της Royal Dutch Shell plc μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Η Shell διαθέτει δύο διαδοχικές επιλογές επέκτασης οι οποίες, εάν ασκηθούν, θα επεκτείνουν τη ναύλωση για μια περίοδο πέντε ή δέκα ετών.

Η GasLog Partners και η GasLog συνήψαν το συμφωνητικό αγοράς στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η συνολική τιμή αγοράς του χωρητικότητας 155.000 κυβικών μέτρων και τριπλού καυσίμου πετρελαιοκίνητου ηλεκτρικού πλοίου συμφωνήθηκε στα 185,9 εκατομμύρια δολάρια, στα οποία περιλαμβάνονται 1 εκατομμύριο δολάρια καθαρού υπόλοιπου κεφαλαίου κίνησης που θα μεταφερθούν μαζί με το πλοίο.

Η GasLog Partners είχε δηλώσει τότε ότι η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά και την ανάληψη των υφιστάμενων χρεών του Solaris ύψους 117 εκατ. δολαρίων.

“Το Solaris αντιπροσωπεύει τον ένατο πλοίο μεταφοράς LNG που θα έχει αποκτήσει η Εταιρεία από την GasLog, καθώς η αρχική δημόσια προσφορά και η πολυετής ναύλωση του στη Shell θα παράσχουν αυξημένες ορατές ταμειακές ροές”, δήλωσε προηγουμένως ο Andy Orekar, Διευθύνων Σύμβουλος της GasLog Partners.

Με το Solaris, ο στόλος της εταιρείας θα περιλαμβάνει πλέον 12 πλήρως ελεγχόμενα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!