Το γεγονός αυτό όμως δε σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι μιλάμε για ίδια τηλεοπτικά προγράμματα. Καμία σχέση. Το Survivor είχε ανάγκη το “δράμα”, εξ’ ορισμού, για να επιβιώσει. Είχε ανάγκη τους ψεύτικους έρωτες, τους καυγάδες, τα πολλά λόγια. Άλλωστε ο ΣΚΑΙ είχε πάρει την απόφαση να μετατραπεί σε Survivor TV, τραβώντας από τα μαλλιά το προϊόν του και προσφέροντας επεισόδια-μαμούθ διάρκειας 3 και 4 ωρών. Αυτός λοιπόν ο τηλεοπτικός χρόνος δεν γέμιζε μόνο με αγωνίσματα.
Αντιθέτως, το Nomads είναι “μόλις” δύο ώρες, με έμφαση κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι. Το επεισόδιο επικεντρώνεται στα αγωνίσματα και πώς να γίνει αλλιώς όταν μιλάμε για πραγματικά δύσκολες δοκιμασίες που όντως οδηγούν τους παίκτες στα όριά τους.
Το Survivor δεν είχε αυτό το όπλο. Άλλωστε, όπως παραδέχθηκε ο Τούρκος παραγωγός του, Ατζούν Ιλιτζαλί, σκοπός του ήταν να δημιουργήσει το… ποδόσφαιρο για γυναίκες. Ένα πρόγραμμα δηλαδή που θα το παρακολουθούν κυρίως γυναίκες όπως οι άνδρες βλέπουν τα αθλητικά. Έτσι, τα αθλήματα ήταν αρκετά… light. Σκεφτείτε αν στο Nomads μπορούσαν να επιβιώσουν παίκτες -ονόματα δεν λέμε- που τους είδαμε να παίρνουν αρκετές νίκες στο Survivor. Με τίποτα!
Το Nomads λοιπόν δεν χρειάζεται τον Γρηγόρη Αρναούτογλου να βάζει φωτιές στην ομάδα της… φωτιάς, για το fair play της ομάδας της Ζούγκλας, με την Αποστολία Ζώη και τους συμπαίκτες της να μην “¨τσιμπάνε”, ούτε τον Γιώργο Μαυρίδη να κλαίει από το τρίτο επεισόδιο.
Το Nomads πρέπει να στηριχθεί στο δυνατό του χαρτί, τα απίστευτα απαιτητικά αγωνίσματά του και να προσφέρει στον τηλεθεατή κάτι εναλλακτικό σε σχέση με το γλυκανάλατο Survivor που σε κάποιες στιγμές ήθελες να γελάσεις από τις παρεμβάσεις της παραγωγής.
Αν το κάνει αυτό, η επιτυχία θα είναι δεδομένη, και μάλιστα θα την έχει κερδίσει και με ένα πολύ καλό τηλεοπτικό προϊόν. Αν ξεφύγει από τον δρόμο αυτό, κινδυνεύει να συγκρίνεται όχι με τον Άγιο Δομίνικο αλλά με την… Κουρούτα Ηλείας.