tromaktiko: O ρόλος του σκληρού "Μόντι", τα πληρωμένα συμβόλαια των 60 χιλ. ευρώ και η στυγνή δολοφονία του ανδρόγυνου

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

O ρόλος του σκληρού "Μόντι", τα πληρωμένα συμβόλαια των 60 χιλ. ευρώ και η στυγνή δολοφονία του ανδρόγυνου



Τον περασμένο Φεβρουάριο, πάγωσε το Πανελλήνιο με τη σκληρή δολοφονία του 53χρονου και της... συζύγου του στο Περιστέρι, μπροστά στα μάτια του ανάπηρου γιου και της 17χρονης κόρης τους. Το θύμα και η σύζυγός τους, Αλβανικής καταγωγής, ζούσαν τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές.

Πονοκέφαλο είχε προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ. το γεγονός ότι η δολοφονία του ζευγαριού μέσα στο διαμέρισμά τους ήταν πολύ καλά μελετημένη, χωρίς να αφήσουν κάποιο ίχνος γενετικού υλικού στον τόπο του άγριου εγκλήματος, αλλά και χωρίς ίχνη διάρρηξης.

Οι έρευνες κινήθηκαν στον στενό οικογενειακό κύκλο της οικογένειας, αφού διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν αντικλείδι της οικίας του ζευγαριού, οι οποίοι εκείνο το βράδυ του Φεβρουαρίου μπήκαν στο διαμέρισμα και εκτέλεσαν το ζευγάρι στην κρεβατοκάμαρά τους με απίστευτη σκληρότητα που έδειχνε από την πρώτη στιγμή “πληρωμένο συμβόλαιο”.



Ο 53χρονος και τα “δανεικά” που του στοίχισαν τη ζωή αυτού και της γυναίκας του

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη των δολοφόνων, όταν ανακάλυψε ότι ο 53χρονος είχε δανείσει μεγάλο χρηματικό ποσό σε ομοεθνή του, σε συναλλαγή που είχε να κάνει με καλλιέργεια κάνναβης. Ο ομοεθνής του δεν ήθελε να πληρώσει τα χρωστούμενα, με αποτέλεσμα τέσσερις μέρες πριν την άγρια δολοφονία του να καταφύγει στο Τ.Α. Αιγάλεω και να καταγγείλει τη δράση τους, την οποία ωστόσο λίγες ώρες αργότερα απέσυρε. Ωστόσο, ο ομοεθνής του, που ήδη είχε πληροφορηθεί την κίνηση αυτή, έβγαλε αντί 60 χιλιάδων ευρώ εκτέλεσης αυτού και της συζύγου του για να λήξει το θέμα εκεί.

Ο σεσημασμένος για εκτελέσεις συμβολαίων Αλβανός “Μόντι”, ο “Κίλα” και ο ταξιτζής από τη Σάμο

Ο σεσημασμένος για εκτελέσεις συμβολαίου Αλβανός “Μόντι” βρίσκεται πίσω από το φρικτό έγκλημα, ο οποίος διαφεύγει από τις Αρχές, ενώ πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται εκτός Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στην Αλβανία. Έχει απασχολήσει στο παρελθόν σε δεκάδες υποθέσεις εκτέλεσης συμβολαίων, εκβιασμούς και ληστείες, ενώ έχει εκτίσει και μεγάλη ποινή φυλάκισης. Μάλιστα, πληροφορίες τον θέλουν να εμπλέκεται και στην άγρια δολοφονία του “νονού” της νύχτας Βασίλη Γρίβα, τον περασμένο Μάιο μπροστά στα μάτια του 10χρονου παιδιού του, έξω από δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά. Μάλιστα, ο Βασίλης Γρίβας που είχε πληροφορίες πριν την εκτέλεσή του, είχε εκμυστηρευτεί μέρες πριν σε δικούς του ανθρώπους ότι “κάποιοι με έχουν στο… κοντό για 50 χιλιάρικα”.



Στην εκτέλεση του ανδρόγυνου στο διαμέρισμά τους επί της οδού Ολύμπου στο Περιστέρι τα ξημερώματα της 3ης Φεβρουαρίου, εκτελεστής ήταν ο 29χρονος Αλβανός με το ψευδώνυμο “Κίλι”, ενώ μαζί του είχε έναν 32χρονο Έλληνα, αλλά και έναν 20χρονο ταξιτζή που όπως δήλωσε στην κατάθεσή όταν συνελήφθη, νόμιζε πως εκείνο το βράδυ ότι θα πήγαιναν σε ληστεία και όχι δολοφονία.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, υποστράτηγου κου Παπαζαφείρη, είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της ΕΛ.ΑΣ. που συλλαμβάνονται εκτελεστές συμβολαίων θανάτου, πράγμα που σημαίνει ότι μετά την εξιχνίαση αυτής της εκτέλεσης, θα ανοίξουν όλες οι υποθέσεις που μυρίζουν “πληρωμένα συμβόλαια” κατά την τελευταία 15ετία που φαίνεται να έχει ενεργό δράση ο σκληρός κακοποιός “Μόντι”.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη:

Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας .

Η σημερινή μας παρουσίαση αφορά σε δυο υποθέσεις που σχετίζονται, η πρώτη με εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εκτελούσε κατά παραγγελία ανθρωποκτονίες (συμβόλαια θανάτου) και η δεύτερη με εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε ένοπλες ληστείες Τραπεζών και κλοπές οχημάτων.

Η πρώτη υπόθεση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, λόγω του ιδιαίτερου τρόπου συγκρότησης και δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας σχεδίασαν, μεθόδευσαν και εκτέλεσαν διπλή ανθρωποκτονία ζευγαριού αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, την 03 Φεβρουαρίου 2017, μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμεναν στο Περιστέρι, μπροστά στην 17χρονη κόρη τους και στον 28χρονο γιό τους.

Θέλω να επισημάνω ότι από την προσεκτική αυτοψία του τόπου του εγκλήματος, την ανάλυση του περιστατικού και του modus operandi και με δεδομένα – ιδιαίτερα- την πλήξη των θυμάτων με βολή στο κεφάλι, την απουσία ιχνών διάρρηξης και ενδείξεων πάλης ή αντίστασης, αλλά και από επιμέρους ερευνητικά δεδομένα προσανατολιστήκαμε, από τα πρώιμα στάδια της έρευνας, σε υπόθεση που παραπέμπει σε «συμβόλαιο θανάτου».

Πράγματι από την πολύμηνη έρευνα διακριβώθηκε όλη η αλληλουχία των γεγονότων, που επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία «κατά παραγγελία», η οποία δόθηκε με κίνητρο τις οικονομικές διαφορές που είχαν με το 53χρονο θύμα και με ταυτόχρονη δολοφονία της συζύγου του, για να μην υπάρχουν μάρτυρες.

Από την συνδυαστική ανάλυση του προανακριτικού υλικού και τη μεθοδική αστυνομική έρευνα καταφέραμε αρχικά να συλλέξουμε στοιχεία που μας οδηγούσαν στην ταυτοποίηση των εμπλεκομένων δραστών, τους οποίους στη συνέχεια διακριβώσαμε πλήρως.

Ακολούθως, μετά από εκτεταμένες έρευνες σε περιοχές την Βορειοανατολικής Αττικής και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καταφέραμε να τους εντοπίσαμε και να προχωρήσουμε στη σύλληψη τους.

Πιο αναλυτικά, έχουμε συλλάβει συνολικά τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα 29χρονο υπήκοο Αλβανίας και δυο ημεδαπούς 32 και 20 ετών, που συγκροτούν τους φυσικούς αυτουργούς καθώς και 46χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος μαζί με από ένα ακόμα ομοεθνή του, ο οποίος αναζητείται, αποτελούν τους εντολείς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του ζευγαριού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι δυο ηθικοί αυτουργοί χρωστούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό στο 53χρονο θύμα και για το λόγο αυτό έδωσαν την παραγγελία για τη δολοφονία τόσο του ιδίου, όσο και της συζύγου του, με χρηματική αμοιβή 30.000 ευρώ για τον καθένα.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι σε ερευνητικό επίπεδο η συγκεκριμένη υπόθεση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για ένα ακόμα λόγο.

Η εξιχνίαση βασίστηκε, κατά κύριο λόγο, σε αποτελέσματα ερευνητικών διαδικασιών και ενεργειών, καθώς η απουσία ιχνών που να συνδέουν την παρουσία των δραστών στο χώρο του εγκλήματος μεγιστοποιούσε το βαθμό δυσκολίας της υπόθεσης.

Για το λόγο αυτό θέλω να απονείμω τα εύσημα στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, γιατί ήταν τέτοια η πληρότητα της έρευνας που δεν άφησε περιθώρια στους εμπλεκομένους, φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.

Όλοι οι συλληφθέντες αποδέχτηκαν πλήρως και περιέγραψαν επακριβώς τις πράξεις και τους ρόλους, που τους αποδίδονται στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας.

Δείτε ότι συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο στο πρώτο σε ενημέρωση Αστυνομικό portal της Ελλάδας ΕΔΩ: www.policenews.eu

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!