tromaktiko: Ένας παικταράς με το 10 στην πλάτη και με 100 κιλά…

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ένας παικταράς με το 10 στην πλάτη και με 100 κιλά…



Γράφει ο Κώστας Κετσετζόγλου
Για να πάρεις το πρωτάθλημα -όταν παίζεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο- χρειάζεσαι πολλά πράγματα και μέσα σε αυτά είναι και ένας παίκτης σαν τον Μάρκο Λιβάγια! Γράφει ο Κώστας Κετσετζόγλου...


Από την εποχή που ο Οκο είχε πάει στο γραφείο του Γιδόπουλου τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος μετά την ήττα στην Ριζούπολη και του είχε πει: “Εγω θα σου φέρω το πρωτάθλημα στο γραφείο σου” γνωρίζοντας ότι το ένα από τα τρία ματς ήταν εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό που τότε με τα κλεμμένα του Κοσκωτά πρέπει να είχε 30πλασια χρηματιστηριακή αξία από την ΑΕΚ, μόνο ο Ντέταρι ήταν η ακριβότερη μεταγραφή του κόσμου(!) το καλοκαίρι του 88, έχουν περάσει κι άλλοι πολλοί παικταράδες από την ΑΕΚ.

Παίκτες που πήραν τίτλους όσο το πρωτάθλημα δεν ήταν υπόθεση… διορισμού ή που έγραψαν ιστορία κι ας μην πήραν πρωταθλήματα. Όμως είναι η πρώτη φορά που νιώθω ότι ο Λιβάγια είναι ο παίκτης, ο άνθρωπος που αν χρειαστεί μπορεί να πει το ίδιο. Και να είναι βέβαιος ότι θα το κάνει. Και να τον πιστέψει και ο πρόεδρος και όλοι οι άλλοι. Μπορεί να μην γίνει Οκόνσκι ποδοσφαιρικά, θυμίζω οτι ο Πολωνός εκτός των άλλων είχε ψηφιστεί κορυφαίος παίκτης της Μπουντεσλίγκα, ή να έχουν περάσει από τότε μέχρι σήμερα καλύτεροι παίκτες από την ΑΕΚ όμως ο Μάρκο δείχνει να έχει αυτό το ξεχωριστό που είχε ο μεγάλος Οκο εκείνη την χρονιά της μεγάλης δικαίωσης.

Τον τρόπο να κάνει την διαφορά στα πολύ δύσκολα. Μπορώ άνετα να τον φανταστώ να κάνει το ίδιο. Να καθαρίζει την μπουγάδα. Και όταν χρειαστεί να δίνει αυτή την υπόσχεση και να την κρατάει. Η ιστορία έχει δείξει πως σίγουρα χρειάζεσαι πολλά για να πάρεις τον τίτλο όταν παίζεται κανονικά και μέσα σε αυτά κι έναν παικταρά με το 10 στην πλάτη και 100 κιλά… καρύδια. Ε λοιπόν τον έχουμε. Κι αν σε ένα πράγμα μοιάζει ο Μάρκο με τον Οκο εκτός από το 10 στην πλάτη αυτό δεν είναι, ευτυχώς, η αγάπη στο… Johnnie. Είναι στο ότι κι αυτός κάνει τα δύσκολα να μοιάζουν τόσο απλά. Μέχρι να προσπαθήσει να τα κάνει κάποιος… άλλος.

Η ΑΕΚ είναι πρώτη λοιπόν. Την 12η αγωνιστική. Και κάπου εδώ συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν μπροστά τρία παιχνίδια με Λεβαδειακό έξω και Κέρκυρα, Απόλλωνα μέσα που με τρεις νίκες η ομάδα θα είναι πρωταθλήτρια χειμώνα. Μετά από πόσα χρόνια… Πρώτη την 12η αγωνιστική ήταν ξανά το 2007-2008 όταν στο τέλος μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς αλλά ο Ολυμπιακός πήρε το χάρτινο. Από τότε μόνο ο ΠΑΟΚ ήταν 12η αγωνιστική μπροστά από τον Ολυμπιακό αλλά μετά κατέρρευσε. Το 2014. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να μπορέσει η ΑΕΚ να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση μετά τόσα χρόνια. Και αφού είναι πρώτη με περισσότερους βαθμούς από όλους και χωρίς εκκρεμότητες, μια συνταγή υπάρχει.   

Παιχνίδι - παιχνίδι. Επόμενος σταθμός Λιβαδειά. Ο καλύτερος Λεβαδειακός από την εποχή… Λεμονή και Καβαλιέρη περιμένει πάντα με… εχθρική διάθεση. Η λέξη πρωτάθλημα θα ακούγεται πλέον κάθε μέρα. Και δεν θα είναι απλά λόγια. Αυτοί είμαστε. Και μπορούμε. Με τα καλά και τα άσχημα. Κόντρα σε τραυματισμούς και ατυχίες. Σαν την νέα ατυχία με τον Τσόσιτς.

Προστατεύτηκε σε βαθμό υπερβολής ο Τσόσιτς μήπως το διάστρεμμα του γυρίσει σε τενοντίτιδα επειδή είχε πάρει τεράστιο ρίσκο και είχε παίξει εναντίον της Μίλαν τόσο γρήγορα που άλλος ακόμη δεν θα… περπατούσε και τελικά μόλις έπαιξε έπαθε… θλάση. Ευτυχώς είναι καλά ο Τσιγκρίνσκι, έχει επιστρέψει ο Λαμπρόπουλος και ο Βράνιες είναι λίγο… βιονικός. Και έχουμε και τον Μπακάκη που πάντως αν δεν υπάρχει ανάγκη πρέπει να παίζει δεξί μπακ γιατί κάνει απίστευτη σεζόν. Ας νικάμε όμως κι ας παίζει και… σέντερ φορ. Πάμε. Με οδηγό τον Μάρκο. Τον…θεό.

Υ.Γ: 20.586 εισιτήρια, 114.345 €. Ενα μεγάλο μπράβο σε όλους. Η αγάπη θα νικήσει...

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!