tromaktiko: Οι χρήστες ελέγχουν το κινητό τους 47 φορές την ημέρα κατά μέσο όρο

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Οι χρήστες ελέγχουν το κινητό τους 47 φορές την ημέρα κατά μέσο όρο



Στα όρια της εξάρτησης κινείται η σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το smartphone του. Και μπορεί για κάποιες – ελάχιστες - περιπτώσεις η...
εξάρτηση από το smartphone να ακούγεται υπερβολική, ωστόσο, για τον μέσο χρήση δείχνει να είναι απόλυτα ρεαλιστική. Σύμφωνα με έρευνα, που διενήργησε για λογαριασμό της Deloitte η Ipsos Mori, ο μέσος Αμερικανός χρήστης ελέγχει το κινητό του κατά μέσο όρο 47 φορές στη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα, στις νεότερες ηλικίες το νούμερο αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο και φτάνει τις περίπου 86 φορές ημερησίως. Μάλιστα, η συχνότητα αυτή είναι αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη του 2016, που ήταν 82 φορές την ημέρα.

Η εξάρτηση του σύγχρονου χρήστη από το κινητό του, καθιστά απόλυτα κατανοητό το γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές, παγκοσμίως, καταβάλλουν προσπάθειες για να περιορίσουν τη χρήση των smartphones τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 2.000 χρηστών του Διαδικτύου, ηλικίας 18 έως 75 ετών, εννέα στους δέκα ερωτηθέντες ελέγχουν το τηλέφωνο τους μέσα σε μια ώρα από τη στιγμή που θα ξυπνήσουν το πρωί και σχεδόν με αντίστοιχη αναλογία κάνουν ακριβώς το ίδιο πριν κοιμηθούν.

Όπως δείχνει η έρευνα, οι χρήστες δεν βρίσκονται με τα smartphones ανά χείρας μόνο λίγο αφού ξυπνήσουν ή ελάχιστα λεπτά πριν κοιμηθούν, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι φορητές συσκευές τείνουν να συντροφεύουν τον μέσο άνθρωπο σχεδόν σε κάθε κοινωνική του δραστηριότητα στη διάρκεια μιας ημέρας: όταν ψωνίζουν, όταν βλέπουν τηλεόραση, όταν μιλούν φίλους και συγγενείς, όταν οδηγούν ακόμη κι όταν διασχίζουν τον δρόμο.

Εξάρτηση
Στην πραγματικότητα, φέτος, περισσότεροι από εννέα στους δέκα ερωτηθέντες δήλωσαν ότι έχουν το smartphone τους στο χέρι, όταν ψωνίζουν. Σχεδόν αντίστοιχος αριθμός χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο, ενώ παρακολουθεί τηλεόραση. Μάλιστα, σημαντικό ποσοστό των καταναλωτών παραδέχεται ότι δεν μπορεί να αποχωριστεί το κινητό του τηλέφωνο όταν διασχίζει το δρόμο, σχεδόν ένας στους δύο ή - ακόμα χειρότερα - όταν οδηγεί, σχεδόν έξι στους δέκα.

Ωστόσο, πολλοί καταναλωτές δείχνουν να αναγνωρίζουν ότι η σχέση τους με το κινητό τηλέφωνο αγγίζει τα όρια της εξάρτησης και δηλώνουν ότι προσπαθούν να περιορίσουν τη χρήση του. Σύμφωνα με τη μελέτη της Deloitte, που δημοσιοποίησε το eΜarketer, το 47% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι λαμβάνει μέτρα για να μειώσει το χρόνο που περνά με τη συσκευή του, είτε αποσύροντας το από το οπτικό του πεδίο, είτε απλά απενεργοποιώντας το.

Για την ακρίβεια, σχεδόν το ένα τρίτο δήλωσε ότι απενεργοποιεί τις ειδοποιήσεις ήχου, προκειμένου να περιορίσει τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, ενώ το 26% δήλωσε ότι - για τον ίδιο λόγο - διέγραψε συγκεκριμένες εφαρμογές. Πάντως, δεν είναι όλοι έτοιμοι να περιορίσουν τη χρήση του smartphone: περίπου το 28% δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να λάβει κανένα μέτρο για να μείνει μακριά από τις δημοφιλείς συσκευές.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του eMarketer, περίπου το 67% του πληθυσμού των ΗΠΑ, ήτοι 219,8 εκατομμύρια άνθρωποι, θα είναι χρήστες smartphone φέτος.
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!