tromaktiko: Αποκάλυψη για δολοφόνο Δώρας Ζέμπερη: Τι άλλα εγκλήματα έκανε και τον άφησαν ελεύθερο

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Αποκάλυψη για δολοφόνο Δώρας Ζέμπερη: Τι άλλα εγκλήματα έκανε και τον άφησαν ελεύθερο



Ποια άλλα αδικήματα είχε κάνει ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη;...

Κανονικά, χωρίς να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκε το 2017, ο 58χρονος -καθ’ ομολογίαν του- δολοφόνος της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Ο 58χρονος αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, δηλαδή 6 χρόνια στη φυλακή και 3 χρόνια σε μεροκάματα (1.107 ) αφού το 2017 η ποινή του μειώθηκε κατά 8 χρόνια από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Συγκεκριμένα:

– Συνελήφθη και προφυλακίστηκε το 2011 για «αγορά και κατοχή ναρκωτικών από κοινού (37,5 κιλά) από μη τοξικομανή» . Από εκείνη τη μέρα άρχισε να μετρά ο χρόνος κράτησής του.

– Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλλε ποινή 20 ετών. Στο μεσοδιάστημα άρχισε να εργάζεται, όπως έχουν δικαίωμα οι μη ισοβίτες κρατούμενοι

– Το 2017 το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μείωσε δραστικά την ποινή του στα 12 χρόνια κάθειρξη. Ο κατηγορούμενος επέστρεψε για λίγες ώρες στη φυλακή και αποφυλακίστηκε, χωρίς να χρειάζεται τη χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Κι αυτό γιατί η αποφυλάκιση με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα (η συνήθης διαδικασία) γίνεται στα 3/5 της ποινής. Ο κρατούμενος είχε εκτίσει ήδη 6 χρόνια πραγματικής κράτησης και 3 πλασματικής (μεροκάματα)

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών.

Με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ’ όρον απόλυσης κατ’ άρθρα 105 επ. Ποιν.

Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής. Κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη. Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν. 4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε. Ελπίζουμε η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ.»
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!