tromaktiko: Νέα εποχή ελευθερίας για τις γυναίκες με διαβήτη κύησης

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Νέα εποχή ελευθερίας για τις γυναίκες με διαβήτη κύησης



Η εγκυμοσύνη αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο ωραίες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας...

Ο ερχομός μιας νέας ζωής από την ίδια την γεμίζει χαρά, αγάπη και κυρίως προσμονή και αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει κάθε μαμά. Αυτό, ωστόσο, που δεν λείπει από τις περισσότερες μέλλουσες μανούλες είναι το άγχος για την καλή έκβαση της εγκυμοσύνης χωρίς προβλήματα. Κάθε εγκυμοσύνη, όμως, είναι διαφορετική και πολλές γυναίκες καλούνται από τους γιατρούς τους να ακολουθήσουν κάποιες οδηγίες ώστε να φέρουν με ασφάλεια το μωρό τους στον κόσμο.

Ένα από τα ζητήματα, επίσης, που μπορεί να κληθεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της κύησης είναι ο διαβήτης. Είναι ένα συχνό φαινόμενο καθώς περίπου 7,5% των εγκύων έχουν διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2 ενώ παράλληλα 1 στις 7 γυναίκες αναμένεται να εκδηλώσει διαβήτη κύησης. Για τις γυναίκες που δεν έχουν διαβήτη, περίπου στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης γίνεται η εξέταση της καμπύλης σακχάρου, η οποία μετρά την ικανότητα του οργανισμού να χρησιμοποιεί τη γλυκόζη για την παραγωγή ενέργειας. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να ανησυχήσει μια έγκυο, αλλά όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν ακολουθώντας τις κατάλληλες οδηγίες.

Ο γιατρός ενημερώνει την έγκυο πως όσες γυναίκες έρθουν αντιμέτωπες με τον διαβήτη κύησης εμφανίζουν κίνδυνο εκδήλωσης υπογλυκαιμίας και υπεργλυκαιμίας και γι' αυτό το λόγο συστήνεται να μετρούν τη γλυκόζη τους 4 έως 10 φορές την ημέρα για καλύτερη διαχείριση του διαβήτη.

Παραδοσιακά, ο έλεγχος της γλυκόζης γίνεται με τρύπημα στα δάκτυλα και πολλές εγκυμονούσες βρίσκουν τη διαδικασία επίπονη και δυσάρεστη. Το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre, σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον έλεγχο της γλυκόζης, γιατί πλέον οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να παρακολουθούν το σάκχαρό τους με μια απλή σάρωση, χωρίς τρυπήματα στα δάκτυλα!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!