tromaktiko: Οι θανατηφόροι κουραμπιέδες που οδήγησαν στην αποκάλυψη του "ροζ" μυστικού

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Οι θανατηφόροι κουραμπιέδες που οδήγησαν στην αποκάλυψη του "ροζ" μυστικού



Γράφει η Μαρία Ζαχαροπούλου
Ανήμερα των Χριστουγέννων του 1965 έφτασε στο σπίτι της οικογένειας της 30χρονης Βασιλικής, στην Πάτρα, ένα κουτί με...
κουραμπιέδες. Το κουτί με τα γλυκά παρέλαβε ο πατέρας της νεαρής κοπέλας καθώς εκείνη είχε πάει επίσκεψη σε μια φίλη της.

Ο 68χρονος Δημήτρης άνοιξε το κουτί και δοκίμασε έναν κουραμπιέ. Αμέσως μετά κέρασε με τα λαχταριστά γλυκίσματα τις δυο εγγονές του, 3 και 5 ετών, που βρίσκονταν στο σπίτι, λόγω της ημέρας.

Λίγη ώρα αργότερα, ο άνδρας και τα δυο παιδιά διαμαρτυρήθηκαν για ισχυρούς πόνους στην κοιλιά. Και το κακό δεν άργησε να γίνει καθώς ο 68χρονος και οι δυο εγγονές του άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να τους βοηθήσουν.

Η οικογένεια συγκλονισμένη άρχισε να αναζητά τα αίτια του ξαφνικού θανάτου των αγαπημένων της και ο ιατροδικαστής ήταν αυτός που έδωσε τις απαντήσεις. Ο θάνατος του ηλικιωμένου άνδρα και των δύο μικρών παιδιών επήλθε από δηλητηρίαση η οποία προήλθε από τους κουραμπιέδες. Τα γλυκά είχαν ζυμωθεί με παραθείο το οποίο και σκότωσε τα μέλη της οικογένειας της Βασιλικής.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπήκε το κουτί με τους… θανατηφόρους κουραμπιέδες. Στόχος να αποκαλυφθεί ο αποστολέας του δέματος του θανάτου καθώς, όπως διαπιστώθηκε, ο παραλήπτης ήταν ο Βασιλική η οποία από τύχη δεν δοκίμασε τα δηλητηριασμένα γλυκά.

Η αστυνομία δεν άργησε να φτάσει στην άκρη του νήματος καθώς, όπως διαπίστωσε, το πακέτο με τους κουραμπιέδες είχε στείλει στην Βασιλική η 40χρονη Ειρήνη Τ. Αρχικά, οι αρχές δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τους λόγους που την οδήγησαν στην μοιραία αποστολή. Η ζωή της έμοιαζε φυσιολογική. Ήταν παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών. Μια καλή νοικοκυρά που, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό. Είχε εραστή τον οποίο αγαπούσε με πάθος.

Ο 25χρονος Βασίλης Τ. αποδείχθηκε το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση καθώς, εκτός από εραστής της 40χρονης Ειρήνης, ήταν και αρραβωνιαστικός της 30χρονης Βασιλικής!

Τον Μάρτιο του 1967 η Ειρήνη κάθισε στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου της Πάτρας κατηγορούμενη για το τριπλό φονικό. Δίπλα της κατηγορούμενος, για ηθική αυτουργία, ο νεαρός Βασίλης ο οποίος αν και αρχικά απαλλάχθηκε με βούλευμα μετά από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η πρώην, πλέον, αρραβωνιαστικιά του κατηγορούμενου η οποία ήταν και ο στόχος των θανατηφόρων κουραμπιέδων. Η Βασιλική στην κατάθεση της εξέφρασε την βεβαιότητα ότι τα δηλητηριασμένα γλυκά εστάλησαν μετά από υπόδειξη του 25χρονου ο οποίος τον τελευταίο καιρό, όπως είπε, «είχε αρχίσει να κάνει νερά». Η γυναίκα ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι ο αρραβωνιαστικός της την απατούσε με την 40χρονη.

Ως εμπνευστή του σχεδίου υπέδειξε τον 25χρονο κατηγορούμενο, καταθέτοντας στο δικαστήριο και ο αδελφός της Βασιλικής. «Το σχέδιο της δηλητηρίασης ήταν δικό του και το έθεσε σε εφαρμογή η κατηγορουμένη» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Όταν ήρθε η ώρα της απολογίας για τη 40χρονη σηκώθηκε από το εδώλιο και, σχεδόν ψιθυρίζοντας, παραδέχτηκε πως διατηρούσε παράνομο δεσμό με το συγκατηγορούμενό της. «Με εκβίαζε και μου αποσπούσε συνεχώς χρήματα» ισχυρίστηκε η γυναίκα και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ήταν εκείνη που έστειλε τους δηλητηριασμένους κουραμπιέδες στην οικογένεια.

Η κατηγορούμενη έπεσε σε αντιφάσεις αναιρώντας όσα είχε πει στις αρχικές της απολογίες. Μάλιστα, ενώ τη μία στιγμή έλεγε στο δικαστήριο πως δεν είχε καμία σχέση με τους κουραμπιέδες του θανάτου την άλλη ισχυριζόταν ότι η ιδέα της αποστολής τους, στην οικογένεια της Βασιλικής, ήταν του 25χρονου ο οποίος και την υποχρέωσε να το κάνει.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, παραδέχτηκε πως διατηρούσε ερωτική σχέση με τη 40χρονη, ωστόσο, αρνήθηκε την εμπλοκή του στην τριπλή δολοφονία.

Μετά από ακροαματική διαδικασία δέκα ημερών οι ένορκοι έκριναν ένοχη την 40χρονη αναγνωρίζοντας της το ελαφρυντικό της μέτριας συγχύσεως. Τελικά, το δικαστήριο της επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Την ίδια ώρα, οι ένορκοι αθώωσαν τον 25χρονο Βασίλη. Μετά την έκδοση της απόφασης ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κηρυχθεί πεπλανημένη η ετυμηγορία των ενόρκων τόσο ως προς το ελαφρυντικό που αναγνωρίστηκε στη 40χρονη, όσο και σε ότι αφορούσε την αθώωση του νεαρού κατηγορούμενου. Το δικαστήριο, όμως, απέρριψε την πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!