tromaktiko: ΕΚΤΑΚΤΟ: Αιματηρή έκρηξη σημειώθηκε πριν λίγο- Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αιματηρή έκρηξη σημειώθηκε πριν λίγο- Φόβοι για δεκάδες νεκρούς



Βομβιστική και ένοπλη επίθεση σε...
τέμενος στο Βόρειο Σινά την ώρα που μέσα σε αυτό βρίσκονταν δεκάδες προσκυνητές.
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο σε τέμενος στο Βόρειο Σινά, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολλά θύματα, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters υπήρξε και ένοπλη επίθεση. 

Τις ίδιες πληροφορίες μεταδίδει και το Al Jazeera αναφέροντας ότι αμέσως μετά την έκρηξη τέσσερις - πέντε ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους προσκυνητών.
Σύμφωνα με το Al Arabiya άγνωστοι πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα τέμενος στο χωριό Al Rawdah, την ώρα που μέσα σε αυτό βρίσκονταν δεκάδες προσκυνητές και επί τόπου έχουν έχουν σπεύσει ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία.

Για την ώρα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τον αριθμό των θυμάτων. Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, όπως μετέδωσε το Al Arabiya, ανακοίνωσε ότι εκτιμά πως περίπου 75 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, ενώ άλλοι εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των θυμάτων ίσως ξεπεράσει τους 100.

Στο μεταξύ, οι αρχές έκλεισαν το πέρασμα της Ράφα στα σύνορα με τη Γάζα, που είχε πρόσφατα ανοίξει, αμέσως μετά την επίθεση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!