tromaktiko: Kongsberg: Νορβηγικό χέρι στα συστήματα μάχης και ελέγχου υ/β της TKMS

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Kongsberg: Νορβηγικό χέρι στα συστήματα μάχης και ελέγχου υ/β της TKMS



Μια νέα εταιρεία, με την επωνυμία ΚΤΑ Naval Systems, συνέστησαν η γερμανική ThyssenKrupp, η θυγατρική της...
Atlas Elektronik και η νορβηγική Kongsberg. Η εταιρεία θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής συστημάτων μάχης και ελέγχου των υποβρυχίων της ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS).

Η γερμανική και η νορβηγική κυβέρνηση υπέγραψαν σχετική συμφωνία τον Ιούνιο του 2017. Βάσει της συμφωνίας θα ναυπηγηθούν τέσσερα νορβηγικά και δύο γερμανικά υποβρύχια.

Αυτήν την στιγμή σχεδιάζεται η υπογραφή συμβολαίου για το νέο υπόδειγμα υποβρυχίων 212 Κοινής Σχεδίασης (CD) το 2019. Οι παραδόσεις των υποβρυχίων θα μπορέσουν να ξεκινήσουν από το 2020. Η νέα εταιρεία θα μπορέσει να προσφέρει υπηρεσίες σχεδίασης, ανάπτυξης, κατασκευής και εξοπλισμού υποβρυχίων και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η νέα εταιρεία θα αναλάβει τον εξοπλισμό των υποβρυχίων 212 CD με συστήματα ελέγχου. Τα υποβρύχια βασίζονται σε αυτά της κλάσης 212Α και καλύπτουν τις ανάγκες του γερμανικού και νορβηγικού ναυτικού. Τα νέα υποβρύχια θα έχουν μεγαλύτερη ακτίνα δράσης, ταχύτητα και ικανότητα παραμονής στη θάλασσα από τα 212Α, όντας ικανά να επιχειρούν σε όλη την υδρόγειο.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!