Σε 25' μόλις ετοιμάζουμε ένα σπέσιαλ ασιατικό πιάτο με άρωμα βασιλικού και γεύση ξηρών καρπών...
Υλικά
300 γρ. ρυζομακάρονα (ιδανικά τα πλατιά, που μοιάζουν με ταλιατέλες)
Για τη σάλτσα
1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού (ή δυόσμου), ολόκληρα
100 γρ. κάσιους
2 σκελίδες σκόρδου
100 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας σόγια σος
1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό, σε σκόνη (ή όσο καυτερό μάς αρέσει)
Για το σερβίρισμα
1/2 κούπα χοντροκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
50 γρ. κάσιους, χοντροσπασμένα και καβουρδισμένα (σε αντικολλητικό τηγάνι, για 1 - 2 λεπτά, χωρίς λάδι)
Πηγή