Στα βουνά της επαρχίας Sichuan της νοτιοδυτικής Κίνας έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο ερευνητικών κέντρων, με εγκαταστάσεις...
αναπαραγωγής και καταφύγια άγριας ζωής για τη στήριξη των ντόπιων απειλούμενων ειδών, ιδίως των ευάλωτων γιγαντιαίων πάντα.
Οι ερευνητές εργάζονται εδώ και δεκαετίες στο Wolong National Nature Reserve και στο Κέντρο Έρευνας Chengdu της Giant Panda Breeding για να αυξήσουν τον αριθμό των γιγαντιαίων πάντα σε αιχμαλωσία και να επαναφέρουν ορισμένα από αυτά στην άγρια φύση. Από το 2006, το πρόγραμμα αναπαραγωγής έχει απελευθερώσει επτά αιχμαλωτισμένα πάντα στην άγρια φύση, δύο από τα οποία δυστυχώς έχουν πεθάνει.
Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι υπάρχουν 1.864 γιγαντιαία πάντα που ζουν στην άγρια φύση στην Κίνα, ενώ λίγα περισσότερα από 225 ζουν σε αιχμαλωσία.
Τα πάντα στο Wolong National Nature Reserve στη νοτιοδυτική Κίνα πρόκειται να ελευθερωθούν αλλά πρέπει πρώτα να μάθουν να μη βασίζονται στους ανθρώπους. Με αυτό το σκεπτικό, οι φύλακες προσποιούνται ότι είναι πάντα και ντύνονται σαν αυτά, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του The Atlantic, όταν έρχονται σε επαφή με τα μικρά, γνωρίζοντας ότι η ανθρώπινη προσκόλληση μπορεί να εμποδίσει τις πιθανότητες επιβίωσης τους.
Κάποιοι λένε ότι πρόκειται για την καλύτερη δουλειά στον κόσμο.
Σύμφωνα με την China Daily, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτήν την εκπληκτική ευκαιρία - η οποία πληρώνει περίπου 32.000 δολάρια ετησίως, συν τα γεύματα, τα ταξίδια και τη χρήση ενός SUV - θα πρέπει να είναι 22 ετών ή μεγαλύτεροι και να έχουν ικανότητες καλής γραφής, φωτογραφικές δεξιότητες καθώς και «κάποιες βασικές γνώσεις για τα πάντα».
Η δουλειά ουσιαστικά περιλαμβάνει μεταμφιέσεις σε πάντα και παιχνίδι με τα μικρά προκειμένου να προετοιμαστούν για μια ζωή στη άγρια φύση.
Επίσης τα βοηθά να προστατευθούν από το στρες ενώ βρίσκονται μακριά από τις μητέρες τους. Εκεί, βεβαίως, υπάρχει ένα μειονέκτημα καθώς, θα μπορούσε να χρειαστεί να πασαλείψετε το κοστούμι σας με ούρα και κόπρανα των μικρών πάντα, για να καλύψετε την ανθρώπινη μυρωδιά σας.