tromaktiko: Ένα φεστιβάλ με «αθέατες» ταινίες πριν φύγει ο χρόνος

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ένα φεστιβάλ με «αθέατες» ταινίες πριν φύγει ο χρόνος



Δράμα, θρίλερ, κωμωδία, περιπέτεια ή amination; Ταινίες από Αργεντινή, Γαλλία, Ισπανία, Εσθονία, Κολομβία που θα...
προβληθούν για πρώτη φορά σε ένα φεστιβάλ από τις 20 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, μακριά από τα χριστουγεννιάτικα φώτα, τις γιρλάντες και το εορταστικό κλίμα.

Η ομάδα εθελοντών του Pugnant Film Series έχει ετοιμάσει για τους σινεφίλ της Αθήνας το «The Unseen Movies Festival». Όπως διευκρινίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργος Ευθυμίου, σκηνοθέτης και μέλος της ομάδας «πρόκειται για ένα φεστιβάλ ταινιών από την ομάδα του, πιστό στις αρχές του 'χειροποίητου' κινηματογράφου, του πειραματικού όπως συνηθίζεται να λέγεται. Το βασικό κριτήριο επιλογής είναι ότι δεν βρήκαν τρόπο να φτάσουν στις αθηναϊκές αίθουσες».

«Στο πρόγραμμα», συμπληρώνει, «μπορεί να βρει κανείς ταινίες ετερόκλητου ύφους, θεματολογίας και αισθητικής. Ταινίες με σημαντική αναγνώριση σε παγκόσμια φεστιβάλ ή και όχι. Και σκεφτήκαμε να το κάνουμε αυτήν την περίοδο για να προλάβουμε πριν φύγει το 2017 να έχουμε την ευκαιρία να δούμε ταινίες των τελευταίων δύο ετών».

Οι ταινίες παραγωγής 2015-2016 προβάλλονται «σε συνεργασία με τους δημιουργούς, που μας παραχώρησαν τα δικαιώματα. Η λογική είναι να δώσουμε στο κοινό να έχει την δυνατότητα και την ευκαιρία να δει κάποιες, ταινίες που δεν θα μπορούσε να δει αλλιώς. Θεωρήσαμε ότι αυτά τα φιλμ έχουμε μια θέση στις κινηματογραφικές αίθουσες. Για αυτό και αποφασίσαμε και είσοδος να είναι ελεύθερη», λέει ο κ. Ευθυμίου.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας «διότι μας αρέσει η ιδέα της μετακίνησης από χώρο σε χώρο που θα κάνει πιο ενδιαφέρον το 'κυνήγι' της ταινίας που θέλει να δει κάποιος θεατής, ενώ παράλληλα μπορεί να προσελκύει και διαφορετικό κοινό κάθε μέρα ο κάθε χώρος» εξηγεί στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ευθυμίου. Οι χώροι όπου θα προβληθούν οι ταινίες που έμειναν εκτός αιθουσών είναι το Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, το Balkan Can Kino, το Boiler και οι Χίμαιρες.

Στόχος της ομάδας Pugnant Film Series είναι να επαναληφθεί το φεστιβάλ ταινιών που δεν βρίσκουν διανομή. «Στην ουσία εμείς επιθυμούμε την διάδοση και προβολή ταινιών από κάποιους που αγαπούν τις ταινίες για εκείνους που αγαπούν τις ταινίες. Για αυτό μη κερδοσκοπικός (μη) οργανισμός διοργανώνουν όσο πιο συχνά μπορούμε προβολές underground, dada και του κινηματογράφου των auteur στην Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα», επισημαίνει ο κ. Ευθυμίου.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ Unseen Movies
Πηγή


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!