tromaktiko: Πατριάρχης Αλεξανδρείας: ''Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι η ελπίδα μας''

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: ''Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι η ελπίδα μας''



Του Αιμίλιου Πολυγένη
Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε χθες ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β...Τον Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης ο οποίος τον συνόδευσε μέχρι το γραφείο του Μακαριωτάτου.

Στην συνέχεια ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας έτυχε θερμής υποδοχής από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος τον καλοσώρισε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση των δύο Προκαθημένων, όπου ο Αρχιεπίσκοπος στην αρχή εξέφρασε τα συλληπητήριά του για την μητέρα του Πατριάρχη.

''Μακαριώτατε κ. Ιερώνυμε ήρθα να σας μεταφέρω την αγάπη και τον σεβασμό μου'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης.

Επίσης ο Πατριάρχης Θεόδωρος τόνισε: ''Εκ μέρους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στην αγαπημένη μας Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και στον πιστό λαό της που μας στηρίζουν''.

''Η Εκκλησία της Ελλάδος στηρίζει πάντοτε το παλαίφατο Πατριαρχείο. Είσαστε το στήριγμα και η ελπίδα μας'' πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για τα καλά του λόγια και τόνισε: ''Να μας θυμάστε και να προσεύχεστε για εμάς, διότι προσπαθούμε να κάνουμε πάντα το καλύτερο για το Πατριαρχείο''.

Τέλος οι δύο Προκαθήμενοι συζήτησαν θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Μέση Ανατολή καθώς και για τους πρόσφατους εορτασμούς στη Ρωσία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!