νιώθουμε ενοχές για τις περιττές θερμίδες καθώς είναι ιδανικά ακόμα και για αποτοξίνωση μετά την υπερφαγία των γιορτών.
Από την Αγγελική Μοράρη, MSc, Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής (BSc), Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στην Κλινική διαιτολογία, nutritipsbyaggelikimorari.wordpress.com
1) Αφέψημα με μέντα, τζίντζερ και μάραθο
Υλικά:
1 φλιτζάνι βραστό νερό
1/2 κ.γ σπόρους μαράθου
2 κ.γ φύλλα μέντας
2-3 λεπτές φέτες τζίντζερ
Εκτέλεση:
Ρίξε το βραστό νερό, τους σπόρους μάραθου, τα φύλλα μέντας και το τζίντζερ σε ένα φλιτζάνι. Σκέπασε το φλιτζάνι με το πιατάκι του και το άφησε για 5 λεπτά.
2) Πράσινο τσάι με πορτοκάλι, δεντρολίβανο, κανέλα και γαρύφαλλο
Υλικά:
2 φλιτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλα
1 φακελάκι πράσινο τσάι
λίγο δεντρολίβανο
4 γαρύφαλλα
φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Βράσε το νερό με τη φλούδα του πορτοκαλιού, τα γαρύφαλλα, την κανέλα και το δεντρολίβανο. Σούρωσε το ρόφημα και πρόσθεσε το τσάι.
Πηγή