tromaktiko: Το Δέντρο από Γάλα, «φυτρώνει» και τα φετινά Χριστούγεννα στην Πάτρα!

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Το Δέντρο από Γάλα, «φυτρώνει» και τα φετινά Χριστούγεννα στην Πάτρα!



Το "Δέντρο από Γάλα" είναι μία εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία πέντε χρόνια στην Πάτρα, από την ημέρα που λειτούργησε το...
πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου.

Η φετινή χρονιά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση για τους Γιατρούς του Κόσμου που ζουν από κοντά την ανθρωπιστική κρίση που υπάρχει στην κοινωνία της Πάτρας, έχοντας διαπιστώσει ότι οι ανάγκες ολοένα και μεγαλώνουν από μήνα σε μήνα.

Το "Δέντρο από Γάλα" φέτος θα στηθεί στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, με τους Γιατρούς του Κόσμου να μας καλούν να δώσουμε ο καθένας μας, έστω και από ένα κουτάκι γάλα, ώστε το δέντρο αυτό να ανθίσει και αυτά τα Χριστούγεννα.

Η υπεύθυνη του πολυιατρείου των Γιατρών του Κόσμου, στην Πάτρα, η Κοινωνική Λειτουργός, Έφη Σαμαντά, μιλώντας στο patrasevents.gr για την φετινή εκδήλωση τονίζει:

"Είναι μία προσπάθεια που γίνεται και φέτος από τους Γιατρούς του Κόσμου, έτσι ώστε να βοηθήσουμε, με τον ελάχιστο δυνατό τρόπο, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Καλούμε τους Πατρινούς που τα προηγούμενα χρόνια ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και τους ευχαριστούμε για αυτό, να μας ενισχύσουν και φέτος ώστε να συγκεντρώσουμε όσα περισσότερα κουτιά από γάλα γίνεται, κάνοντας το δέντρο μας μεγάλο".

Χριστούγεννα χωρίς γάλα για πολλές οικογένειες

Και αυτά τα Χριστούγεννα, υπάρχουν δυστυχώς αρκετές οικογένειες που ζουν στην Πάτρα οι οποίες δεν είναι σε θέση να αγοράσουν ούτε ένα κουτί γάλα για τα παιδιά τους.

Την περασμένη χρονιά οι Γιατροί του Κόσμου κατάφεραν και συγκέντρωσαν περισσότερα από 4.000 κουτιά γάλατα συνολικά, έναν αριθμό που φέτος ευελπιστούν ότι θα ξεπεράσουν.

Τα προβλήματα στην τοπική κοινωνία της Πάτρας είναι πολλά. Σύμφωνα με την κ. Σαμαντά όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί το πολυιατρείο έχουν περάσει και έχουν ζητήσει την βοήθεια των Γιατρών του Κόσμου, περισσότερα από 6.000 άτομα.

Στην πλειοψηφία τους τα άτομα αυτά είναι Έλληνες, ενώ ο αριθμός αυτός από μήνα σε μήνα μεγαλώνει αντί να μειώνεται. Καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει για να ψηλώσει όσο ποτέ το φετινό δέντρο.

Ας βοηθήσουμε λοιπόν και εμείς έτσι ώστε καμία οικογένεια της Πάτρας να μην μείνει χωρίς γάλα την περίοδο των γιορτών. Οι Γιατροί του Κόσμου θα βρίσκονται στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων την Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!