tromaktiko: Αυτός είναι ο πιο φυσικός τρόπος να βάψεις τα μαλλιά σου

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Αυτός είναι ο πιο φυσικός τρόπος να βάψεις τα μαλλιά σου



Πάντα το να κάνεις μια αλλαγή στα μαλλιά σου – που τόσο πολύ αγαπάς – προϋποθέτει πολλή σκέψη και πολλές ακόμη παραμέτρους που...
πρέπει να λάβεις υπόψην. Αν για παράδειγμα ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που θα ήθελε να κάνει μια αλλαγή χρώματος, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλεις να υποστείς και τις συνέπειες μιας κανονικής βαφής, σου βρήκαμε τη λύση: χέννα.

Η χέννα είναι ένα καταπληκτικό φυτικό προϊόν (βότανο) που μπορεί να βάψει τα μαλλιά με φυσικό τρόπο, ακόμα και να καλύψει τα λευκά μαλλιά. Όχι μόνο δεν βλάπτει την υγεία αλλά  κάνει τα μαλλιά σου απαλότερα, ευκολοχτένιστα, λαμπερά, δυνατά και πλούσια.

Παρόλο όμως που η χέννα έχει πολλά πλεονεκτήματα, οι περισσότεροι άνθρωποι που επιχειρούν να βάψουν τα μαλλιά τους αποτυγχάνουν. Άλλοι πάλι δεν τολμούν να δοκιμάζουν διότι έχουν ακούσει ή διαβάσει για τις πιθανές αρνητικές συνέπειες της χέννας.

Όμως η χέννα είναι ασφαλής (εφόσον είναι φυσική, χωρίς πρόσθετες χημικές ουσίες και μέταλλα) και μπορεί να βάψει ακόμα και τα λευκά μαλλιά. Είναι επίσης ασφαλής ακόμα και για έγκυες γυναίκες.

Τι είναι η χέννα;
«Χέννα» είναι το αραβικό όνομα ενός θάμνου γνωστού με το επιστημονικό όνομα Lawsonia inermis, από τον οποίο προέρχεται μια φυσική βαφή με κοκκινωπό χρώμα. Η βαφή με χέννα παράγεται από τα φύλλα, τα οποία πρώτα αποξηραίνονται και μετά κονιορτοποιούνται. Αυτή τη σκόνη μπορείς να την εφαρμόσεις στα μαλλιά για να τα χρωματίσεις αλλά επίσης και σαν προσωρινό τατουάζ για την επιδερμίδα σου.

Κίνδυνοι που κρύβουν οι βαφές του εμπορίου
Χρησιμοποιώντας henna , ένα 100%  φυσικό προϊόν, γλιτώνουμε από τις βλαβερές επιπτώσεις των βαφών του εμπορίου που περιέχουν οξυζενέ και αμμωνία. Το οξυζενέ και η αμμωνία είναι δύο χημικές ουσίες που βλάπτουν τα μαλλιά και το δέρμα του κεφαλιού και η εκτενής τους χρήση μπορεί να προκαλέσει τα εξής προβλήματα και συμπτώματα:

Ερεθισμό στο δέρμα του κεφαλιού
Έλλειψη ισορροπίας της φυσικής λιπαρότητας των μαλλιών, με αποτέλεσμα είτε λιπαρά είτε ξηρά μαλλιά
Τριχόπτωση
Λεπτά, εύθραυστα και ταλαιπωρημένα μαλλιά
Ψαλίδα

Οφέλη της χέννας για τα μαλλιά

Η χέννα είναι προϊόν 100% φυτικής προέλευσης, χωρίς πρόσθετες ουσίες και κάνει καλό στα μαλλιά με τους εξής τρόπους:

    Δεν ξεβάφει ούτε απομακρύνει το χρώμα των μαλλιών
    Βάφει τα μαλλιά με φυσική απόχρωση
    Δυναμώνει και χαρίζει όγκο στα μαλλιά. Έτσι αποτελεί εξαιρετική λύση για όσους έχουν λεπτά ή εύθραυστα μαλλιά.
    Αφήνει τα μαλλιά λαμπερά και γυαλιστερά
    Η βαφή κρατάει περίπου 3 μήνες και ξεβάφει σταδιακά. Έτσι είναι λιγότερο προφανής η αλλαγή του χρώματος.
    Καλύπτει πλήρως τις γκρίζες τρίχες
    Η χέννα δίνει κοκκινωπό χρώμα, αλλά μπορεί να συνδυαστεί με άλλα φυτά για να δημιουργήσει διάφορα άλλα χρώματα. Η ουδέτερη χέννα δεν περιέχει χρώμα και χρησιμοποιείται σαν μάσκα θρέψης μαλλιών.
    Μπορείς να τη χρησιμοποιείς όσο συχνά θέλεις.

Πώς χρησιμοποιώ τη χέννα;
Ποτέ μην ξεχνάς να διαβάζεις και να ακολουθείς τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί του προϊόντος. Για καλύτερο αποτέλεσμα, οι φυτικές βαφές μαλλιών πρέπει να χρησιμοποιούνται άμεσα μόλις ανοιχτεί η συσκευασία τους. Φόρεσε γάντια πάντα όταν δουλεύεις με χέννα για να γλιτώσεις από τυχόν λεκέδες στην επιδερμίδα που θα δυσκολευτείς να αφαιρέσεις.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!