tromaktiko: Υπερχειλίζει πλέον σε σημεία του ο Αχελώος - Αποκλεισμός οικισμού στην ορεινή Αργιθέα

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Υπερχειλίζει πλέον σε σημεία του ο Αχελώος - Αποκλεισμός οικισμού στην ορεινή Αργιθέα



Συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο για τρίτη ημέρα και δεύτερο 24ωρο σε έντονο ρυθμό η βροχόπτωση στα ορεινά του νομού...
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net πέρα από τις καταπτώσεις βράχων και φερτών υλικών που συναντούνται σε όλο το ορεινό δίκτυο του νομού και που οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερα αυξημένη την προοσχή τους να τονίσουμε ότι όπως μας αναφέρθηκε από το Δήμαρχο Αργιθέας κ. Λαμπρο Τσιβόλα υπάρχει αποκλεισμός του οικισμού του Αρδάνοβο του Καταφυλλίου με 20-25 κατοίκους αφού τα νερά του Αχελώου έχουν καλύψει το δρόμο (κεντρική φώτο). 

Σε ιδιαίτερα οριακό επίπεδο είναι και η στάθμη στην ιστορική γέφυρα Καταφυλλίου όπου την 1η Φεβρουαρίου 2015 θυμίζουμε ότι υπέστη σοβαρές ζημιές όταν τα νερά του Αχελώου πέρασαν πάνω από το οδόστρωμά της.


Να πούμε ότι οι εκτιμήσεις οι μετεωρολογικές δείχνουν ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχισθούν με ιδιαίτερα έντονο ρυθμότουλάχιστον μέχρι το πρωί της Κυριακής (3/12) με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την γύρω περιοχή αλλά και τα πεδινότερα τμήματα του νομου μας όπου από χθες το βράδυ έχουν δεχθεί σημαντικές ποσότητες βροχής (περί τα 35 χιλ. σε 12 ώρες) και θα επβαρύνονται με το συνεχές κατέβασμα των ποταμών.

Σε ότι αφορά την ηλεκτροδότηση να πούμε ότι μετά από 48 ώρες υπάρχει αποκατάσταση της βλάβης στην Ανατολική Αργιθέα από τεχνικό συνεργείο που επιδιόρθωσε τις βλάβες που υπήρχαν. Να σημειώσουμε επίσης ότι σύμφωνα με την ενημέρωσή μας χωρίς νερό ύδρευσης είναι τις τελευταίες ώρες ο μικρός οικισμός των Βραγκιανών Φλωρέσι.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι τα συχνά φαινόμενα πλημμυρών στην περιοχή τα τελευταία χρόνια λόγω των έργων του Αχελώου και όχι μόνο, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας άμεσα αντιπλημμυρικών έργων κάτι για το οποίο "φωνάζουν" έντονα οι αυτοδιοικητικοί της ευρύτερης περιοχής χωρίς ωστόσο να γίνεται αποδεκτό από τις εκάστοτε κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!