tromaktiko: Τα σημάδια που δείχνουν ότι το στυλ σου αργοπεθαίνει

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Τα σημάδια που δείχνουν ότι το στυλ σου αργοπεθαίνει



Τάδε έφη, Yves Saint Laurent. Ο Γάλλος μόδιστρος, που «έχτισε» μία αυτοκρατορία στο...
χώρο της μόδας, γνώριζε από πρώτο χέρι πως τα trends είναι αναλώσιμα και πως οι κλασικές αξίες είναι ανεκτίμητες.

Από την άλλη όμως τι θα ήταν το στυλ χωρίς τη μόδα; Μάλλον ένας άχαρος, βαρετός, μίζερος και συντηρητικός τρόπος ντυσίματος. Αυτός που πρέπει πάση θυσία να αποφύγεις, αν σέβεσαι τον εαυτό σου. Πώς θα αναγνωρίσεις τα σημάδια ότι το στυλ σου αργοπεθαίνει; Εδώ είμαστε για να σε βοηθήσουμε.

Παρακάτω θα βρεις τις δέκα κακές συνήθειες που «χαντακώνουν» την εμφάνισή σου και μαζί τους τρόπους για να διορθώσεις την κατάσταση και να βγάλεις το στυλ σου από την dead-zone στην οποία έχει περιέλθει.

Το πρόβλημα: Όσο εύκολο είναι να το φορέσεις και να το συνδυάσεις, τόσο δύσκολο είναι να βρεις εκείνο το τζην που ταιριάζει καλύτερα στο σώμα σου. Τη γραμμή, το ύφασμα και το στυλ που είναι άνετο, αλλά και κομψό πάνω σου. Συνεπώς, πέφτεις στο εξής ατόπημα: Βρίσκεις εκείνο το σχέδιο και το κόψιμο που σου πάει γάντι και «κολλάς».

Η λύση: Γίνε λιγάκι πιο τολμηρός, πάρε το χρόνο σου και δοκίμασε διάφορα και διαφορετικά στυλ τζην παντελονιών, ώστε να βρεις εκείνο, το καινούριο, που είναι κομμένο και ραμμένο πάνω σου.

Το πρόβλημα: Είσαι ρακοσυλλέκτης, φίλε μου. Όχι μόνο στα ρούχα, αλλά γενικότερα. Το καταλαβαίνει κανείς εξάλλου κι από την «σπηλιά» σου. Τίποτα δεν πάει χαμένο άπαξ και μπει στο σπιτικό σου. Πόσω μάλλον στη ντουλάπα σου.

Η λύση: Είναι στο ξεσκαρτάρισμα. Ξεκίνα να ξεφορτώνεσαι ό,τι δεν σου κάνει πια ή ό,τι δεν φοράς και ξέρεις πολύ καλά ότι δεν πρόκειται ποτέ να φορέσεις.

Το πρόβλημα: Είναι τόσο εύκολο να πέσεις στην παγίδα του να αγοράσεις το ίδιο Oxford πουκάμισο σε 20 διαφορετικά χρώματα και σχέδια μόνο και μόνο για να γεμίσεις τη ντουλάπα σου και να έχεις να υπερηφανεύεσαι ότι το επίσημο ένδυμα το παίζεις στα δάχτυλα.

Η λύση: Έγκειται στο να επιλέγεις πουκάμισα με διαφορετικό κολάρο. Από το κλασικό grandad και το μαλακό κολάρο μέχρι το button down (το δημοφιλέστερο κολάρο για γραβάτα) και εκείνο που δεν υπάρχει στο μάο πουκάμισο.

Το πρόβλημα: Ψωνίζοντας ανάλογα με τις παρορμήσεις σου, αδυνατείς να δεις την μεγάλη εικόνα. Δεν βλέπεις το δάσος, αλλά το δέντρο. Και κάπως έτσι, αγοράζεις ένα bomber jacket, το οποίο πρώτον, δεν ταιριάζει στο προσωπικό σου στυλ και δεύτερον, δυσκολεύεσαι να το «παντρέψεις» με τα καθημερινά σου ρούχα.

Η λύση: Πάντα να έχεις στο μυαλό σου το εξής, όταν ψωνίζεις: Κάθε ρούχο που παίρνεις να ταιριάζει στην προσωπικότητά σου και να συνδυάζεται άκοπα με τα υπόλοιπα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!