tromaktiko: Όταν το παιδί χτυπήσει κάποιο δόντι του

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Όταν το παιδί χτυπήσει κάποιο δόντι του



Κάποιες φορές τα παιδιά είναι απρόσεκτα και μια τέτοια απροσεξία μπορεί να οδηγήσει σε πτώση και χτύπημα στα δόντια. Ακόμα κι αν...
είναι μια φαινομενικά απλή πρόσκρουση χωρίς σπάσιμο δοντιού, είναι απαραίτητο να τρέξετε άμεσα κοντά του:

Πάντοτε πρέπει να έχετε το παιδί μέσα στο οπτικό σας πεδίο, έτσι ώστε αν υπάρξει κάποιο απρόοπτο όπως ένα τέτοιο μίνι ατύχημα, να σπεύσετε το συντομότερο κοντά του για βοήθεια.

Ελέγξτε άμεσα αν με την πτώση χτύπησε κι αλλού και χρειάζεται τη φροντίδα σας. Αν δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, ζητήστε από το παιδί να σας δείξει ποιο ακριβώς δοντάκι χτύπησε για να δείτε την κατάστασή του.

Επειδή ενδέχεται απλά να τρόμαξε και να πονάει, καθησυχάστε το μιλώντας του με ήρεμο τόνο φωνής και βρείτε τρόπους να του αποσπάσετε την προσοχή. Αν και τις επόμενες ώρες και ημέρες δεν υπάρξει κάποιο σύμπτωμα που θα σας ανησυχήσει, δεν είναι απαραίτητο να πάτε το παιδί στο γιατρό.

Σε περίπτωση που ματώσει το στόμα του, αφού το ξεπλύνει, πιέστε το σημείο με ένα υγρό πανί για να σταματήσει η αιμορραγία και πάρτε τηλέφωνο το γιατρό για συμβουλές ή να κλείσετε ραντεβού.
Αν διαπιστώσετε ότι το δόντι ράγισε ή έσπασε, μείνετε ψύχραιμοι, ηρεμήστε το παιδί και πηγαίνετέ το αμέσως στον οδοντίατρο.

Είναι αυτονόητο ότι μπορείτε σε κάθε περίπτωση να πάρετε προληπτικά τηλέφωνο σε έναν οδοντίατρο για να ζητήσετε τη συμβουλή του, ακόμα κι αν φαινομενικά δε συντρέχει λόγος ανησυχίας, μόνο και μόνο για να ηρεμήσετε.
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!