tromaktiko: Μυθική ατάκα του Αϊβάζη για την ΑΕΚ!

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Μυθική ατάκα του Αϊβάζη για την ΑΕΚ!



Το ότι είναι ΑΕΚτσής, το ξέραμε! Αλλά τόσο;...
Ο Γιάννης Αϊβάζης μιλάει για τη μεγάλη του αγάπη την ΑΕΚ, τα επαγγελματικά του σχέδια για το 2018, αλλά και για τη Μαρία Κορινθίου.

Ο γνωστός ηθοποιός και πρώην παίκτης της ΑΕΚ στο χάντμπολ, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λέει χαρακτηριστικά: «Για εμένα ΑΕΚ είναι ρίζες. Ππαπούδες, γιαγιάδες... Ο παππούς ήταν από το Αϊβαλί, η γιαγιά από τη Σμύρνη. Μεγάλη λατρεία, μεγάλωσα στην ΑΕΚ, έχω φορέσει και τη φανέλα της στο χάντμπολ στην Α1 επί πέντε συνεχόμενα χρόνια. Πήραμε κύπελλο με την ΑΕΚ, αλλά χάσαμε το πρωτάθλημα».

ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΕΚ

- Τελικά ισχύει το "είναι διαφορετικό" ή αποτελεί κλασική υπερβολή των φιλάθλων της εκάστοτε ομάδας;

«Η ΑΕΚ είναι η ΑΕΚ... Ιδέα, ομάδα, ρίζες, Φιλαδέλφεια. Είναι σίγουρα διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ. Είναι ολόκληρος πολιτισμός. Η ιστορία της Ελλάδας, η Μικρά Ασία...».

- Τι σου έχει μείνει από τα ταξίδια που έχεις κάνει με την ΑΕΚ;

«Από τα ταξίδια που έχω κάνει είτε ως παίκτης του χάντμπολ είτε ως φίλος της ομάδας, αυτό που μου κάνει πάντα μεγάλη εντύπωση είναι η αγάπη των οπαδών της. Ο κόσμος ακολουθεί, έχει στηρίξει την ομάδα στα καλά και στα κακά. Είναι πραγματικά φανταστικό».
- Αν μπορούσες να ξεχωρίσεις μια καλή και μια κακή ανάμνηση;

«Μια κακή πλευρά που δεν θέλω να θυμάμαι καθόλου, είναι ο τελικός κυπέλλου χάντμπολ με τον ΠΑΟΚ και τα επεισόδια στη Λαμία. Οσον αφορά τις αξέχαστες, θετικές, αναμνήσεις, είναι πολλές... Εχω προλάβει πρωτάθλημα με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχω ζήσει ονειρικές στιγμές σε τελικούς κυπέλλου είτε κερδίσαμε, είτε χάσαμε όπως για παράδειγμα στο 4-4 με τον Ολυμπιακό. Εχω ζήσει τη βραδιά με τη Ρεάλ Μαδρίτης...».

- Είσαι από τους ανθρώπους που χάνει η ομάδα τους και δεν κοιμούνται το βράδυ;

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο φανατισμός δεν είναι σωστός. Οτι στενοχωριέσαι όταν χάνει η ομάδα σου είναι φυσιολογικό, αλλά το ξεπερνάς και κοιμάσαι το βράδυ... (Το ξανασκέφτεται και προσθέτει) Υπάρχουν στιγμές που δεν κοιμάσαι, ειδικά όταν έχεις αδικηθεί χρειάζεσαι 2-3 μέρες να το ξεπεράσεις, μέχρι την επόμενη γλυκιά επιτυχία!»

- Πως σε αντιμετωπίζει ο κόσμος όταν σε βλέπει στο γήπεδο;

«Οι ΑΕΚτζήδες, οι ομοϊδεάτες τρέφουν έντονα συναισθήματα, έτσι μου δείχνουν τουλάχιστον! Θεωρώ επίσης ότι είμαι από τους τυχερούς, γιατί λόγω της καλλιτεχνικής μου δραστηριότητας, ακόμα και οι αντίπαλοι δεν θα με βρίσουν ποτέ. Θα πουν το αστείο τους, αλλά δεν θα το τραβήξουν ποτέ. Εχει τύχει πολλές φορές να ακολουθήσω την ΑΕΚ σε εκτός έδρας αγώνα. Εχει τύχει και ως παίκτης, να πάμε στη Θεσσαλονίκη για ματς με τον ΠΑΟΚ. Μέσα στο παιχνίδι η συμπέριφορά του κόσμου ήταν αυτή που έπρεπε, δηλαδή του αντιπάλου, αλλά αμέσως μετά είχαμε φωτογραφίες, αυτόγραφα και όλα τα συναφή».



ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΤΟ 2018

- Στα επαγγελματικά σου σχέδια τί προβλέπεται για τη νέα χρονιά;

«Ετοιμάζω αρκετά πράγματα. Κατ΄αρχάς σε κινηματογραφικό επίπεδο, μια ταινία δικιά μου σε σενάριο σκηνοθεσία. Αλλά και θεατρικά ένα έργο σε σκηνοθεσία δική μου. Εντάξει... Ηρεμα πράγματα! Ολα αυτά μέσα στο 2018. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω τώρα»

- Από τις δουλειές που εχεις κάνει μέχρι τώρα, υπάρχουν κάποιες που ξεχωρίζεις;

«Αρκετές... Από το "Ουζερί Τσιτσάνης", μέχρι το "Καθρέφτη Καθρεφτάκι μου" της Κάκιας Ιγερινού, η συνεργασία μου με τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο. Εχω κάνει πάρα πολλές συνεργασίες, είτε ως ηθοποιός, είτε σκηνοθετικά, αλλά υπάρχουν κάποιες που τις θεωρώ από τις καλύτερες. Επίσης το 50-50 μια πολύ ωραία και διαχρονική τηλεοπτική σειρά».

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ»

- Πρόσφατα δημιουργήθηκε "θόρυβος" γύρω από την παράσταση που συμμετέχει η Μαρία Κορινθίου...

«Αυτά είναι χαζομάρες. Την Ελλάδα ταλανίζουν προβλήματα μεγαλύτερα από τα ρούχα της Κορινθίου. Το θέμα είναι το εξής: Στη συγκεκριμένη παράσταση ήταν θέμα φωτισμού, όχι ενδυμασίας. Μιλάμε για μία παράσταση (σ.σ. "Γοργόνες και Μάγκες" στο θέατρο Broadway) η οποία είναι sold out»

- Θεωρείς δηλαδή ότι υπήρξε κακοπροαίρετη κριτική;

«Για να το σταματήσουμε αυτό γενικά... Το να με κρίνει αρνητικά ο (κριτικός θεάτρου) Κώστας Γεωργουσόπουλος, θα με κάνει να μην κοιμηθώ το βράδυ και να έχω μόνιμη στενοχώρια. Το να με κρίνουν ανύπαρκτοι πανελίστες είτε εμένα, είτε τη σύζυγό μου το θεωρώ βλακώδες και δεν θέλω να ασχολούμαι».

- Κλείνοντας, θα θέλαμε τις ευχές σου για τις γιορτές και το νέο χρόνο

«Να ευχηθούμε υγεία και ευτυχία. Πρώτα τοποθετώ την υγεία γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις στη ζωή σου. Χρόνια πολλά σε όλους»!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!