tromaktiko: Κίτρους Γεώργιος: ''Δεν φοβόμαστε τις απειλές των γειτόνων μας''

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Κίτρους Γεώργιος: ''Δεν φοβόμαστε τις απειλές των γειτόνων μας''



Επιμέλεια: Αθανάσιος Θανόπουλος
Με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών ολοκληρώθηκε ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ελευθερίου χθες...
Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην οδό Αχαρνών.

Στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ελευθερίου και της Μητρός Αυτού Αγίας Ανθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και τους εφημερίους του Ναού.

Να σημειωθεί οτι στην Λιτανεία συμμετείχαν όλα τα σχολεία της περιοχής, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγαστή συνεργασία Εκκλησίας και Σχολείων, ενώ χιλιάδες πιστοί συνόδευαν την Εικόνα στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε για άλλη μια φορά εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την άδεια να προεξάρχει στους εορταμούς του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.

Επίσης ο Μητροπολίτης Κίτρους ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Κωνσταντίνο και τον π. Θεμιστοκλή για την ευγενική τους πρόσκληση.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις απειλές και αμφισβητήσεις από τους βόρειους γείτονες μας και τους εξ ανατολών και τόνισε χαρακτηριστικά: ''Δεν φοβόμαστε τις απειλές των γειτόνων μας, είτε από τους βόρειους είτε από τους εξ ανατολών, είμαστε ενωμένοι ως Ελληνές''.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ναού π. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που λάμπρυνε με την παρουσία του την Ιερά Πανήγυρη και ζήτησε να μεταφερει τις εγκάρδιες ευχές του εκκλησιαστικού συμβουλίου στον Μητροπολίτη πρ. Κίτρους κ. Αγαθόνικο.

Τέλος ο π. Θεμιστοκλής ευχαρίστησε τους μαθητές, τις μαθήτριες και το διδακτικό προσωπικό των σχολείων της περιοχής για την δυναμική τους παρουσία, την Τροχαία Αθηνών και όλους όσους συνέβαλαν τα μέγιστα για να εορταστεί με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια ο προστάτης της ενορίας Αγιος Ελευθέριος.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!