tromaktiko: Όλα όσα πρέπει να καθαριστούν στο σπίτι μετά από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Όλα όσα πρέπει να καθαριστούν στο σπίτι μετά από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι



Το χριστουγεννιάτικο πάρτι στο σπίτι τελείωσε και αμέσως μετά θα ξημερώσει μια νέα μέρα που θα βρει εσάς ευτυχισμένους για τις όμορφες...
στιγμές που ζήσατε με τους δικούς σας ανθρώπους και το σπίτι σας σαν βομβαρδισμένο τοπίο.

Συμμάζεμα Δεν φαντάζεστε πόσο σημαντική δουλειά είναι το συμμάζεμα. Αν δεν ξεκινήσετε με αυτό τότε ό,τι δουλειά κι αν κάνετε το σπίτι σας θα σας φαίνεται μονίμως λερωμένο. Ξεκινήστε λοιπόν με το συμμάζεμα παίρνοντας ένα καλάθι, μια λεκάνη ή ένα κουτί και τοποθετώντας μέσα σε αυτό όλα τα αντικείμενα που βγήκαν από τη θέση τους. Στη συνέχεια περάστε από όλα τα δωμάτια και τοποθετήστε τα αντικείμενα στη σωστή τους θέση.

Νεροχύτης Μετά το συμμάζεμα πλύντε τα πιάτα που λογικά θα «ξεχειλίζουν» από τον νεροχύτη σας, ώστε να αρχίσει να αποκτά η κουζίνα σας την παλιά της όψη!

Καθαρισμός ψυγείου

Μετά τις γιορτές το ψυγείο σας θα δείχνει επίσης σαν βομβαρδισμένο τοπίο. Αποφάγια, μισοτελειωμένα αναψυκτικά, ποτά, τρόφιμα που περίσσεψαν μπορεί να έχουν συγκεντρωθεί στο ψυγείο σας και καλό είναι να καθαριστούν άμεσα ώστε να προετοιμαστείτε σωστά για την Πρωτοχρονιά.

Τι πρέπει να κάνετε
Βγάλτε όλα τα τρόφιμα από το ψυγείο και ακουμπήστε τα πάνω στο τραπέζι ή σε έναν πάγκο. Πετάξτε όλα όσα θέλουν πέταμα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ρολό κουζίνας. Θα χρειαστείτε επίσης ένα καθαριστικό που μπορείτε να φτιάξετε αναμειγνύοντας ξίδι με νερό. Περάστε όλα τα ράφια στο ψυγείο με το μείγμα και λίγο χαρτί κουζίνας, χρησιμοποιήστε επιπλέον χαρτί για να σκουπίσετε και τοποθετήστε πάλι τα τρόφιμα στα ράφια σας.

Τα λευκά λευκότερα και τα μαύρα ακόμα πιο μαύρα

Τραπεζομάντηλα, πετσέτες κουζίνας και πετσέτες μπάνιου θα χρειαστούν ένα φρεσκάρισμα για να αποκτήσουν και πάλι το αστραφτερό λευκό που είχαν όταν τα αγοράσατε.

Tip Και επειδή το μαύρο χρώμα είναι το σύνηθες χρώμα που φοράμε τις γιορτινές μέρες, σας έχουμε ένα tip για να δώσετε και στα μαύρα σας ρούχα το έντονο μαύρο που είχαν όταν τα φορέσατε για πρώτη φορά.

Λεκέδες χαλιών Λίγο αφότου στρώσατε τα καθαρά σας χαλιά, ήρθαν τα Χριστούγεννα και τώρα τα χαλιά σας δείχνουν χάλια. Λεκέδες από κρασί, σοκολάτες και ψύχουλα είναι οι πιο συνιθισμένοι λεκέδες που θα εντοπίσετε στα χαλιά σας.

Γρήγορος οδηγός για χριστουγεννιάτικους λεκέδες:

#1. Για λεκέδες κόκκινου κρασιού - Χρησιμοποιήστε λευκό κρασί

#2. Για λεκέδες λευκού κρασιού - Χρησιμοποιήστε 2 κ.σ. αλάτι ανακατεμένα με 1/2 γλ. ξίδι.

#3. Για σκουρόχρωμους λεκέδες - Ανακατέψτε 2 κ.σ. σκόνη πλυντηρίου με 2 κ.σ. αλάτι και 1/2 φλ. ξίδι


#4. Για λεκέδες από σοκολάτα και τριμμένα μελομακάρονα - 1 κ.σ. ξίδι, 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο (αφήστε το μείγμα στον λεκέ για 2 μέρες και στη συνέχεια σκουπίστε)

#5. Για λεκέδες από χυμούς - 1 κ.σ. υγρό απορρυπαντικό με 1 1/2 κ.σ. λευκό ξίδι και 2 φλ. νερό

#6. Για λεκέδες από καφέ ή τσάι - ίση ποσότητα ξιδιού και νερού

Καθαρισμός μπάνιου

Αφήστε για το τέλος το μπάνιο, που αν είχατε πολλούς καλεσμένους, θα χρειάζεται αρκετό καθάρισμα. Αλλάξτε πετσέτες, συμμαζέψτε ό,τι χρειάζεται συμμάζεμα και χρησιμοποιήστε τον τριπλό μαγικό συνδυασμό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε ελάχιστα λεπτά:

#1. Υγρό λεκάνης
Χρησιμοποιήστε αρωματικό υγρό για το WC σε 2 υπέροχα αρώματα, φρεσκάδα πεύκου και θάλασσας.  Καθαρίζει, αρωματίζει και εξαφανίζει το πουρί σε χρόνο dt.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!