tromaktiko: Ιδέες για το χριστουγεννιάτικο δώρο του παππού και της γιαγιάς

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Ιδέες για το χριστουγεννιάτικο δώρο του παππού και της γιαγιάς



Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δεν πρέπει να ξεχάσετε τον παππού και τη γιαγιά. Οι γονείς σας δεν γίνεται να λείπουν από τις μέρες...
αυτές και δεν αναφερόμαστε μόνο στο ρεβεγιόν ή στα οικογενειακά τραπέζια. Οι μέρες των εορτών είναι μέρες αγάπης και παράλληλα η ευκαιρία να ξαναβρεθούμε και να εκφραστούμε με πράξεις, λέξεις και αγκαλιές. Τι πιο όμορφο απ’ το να οργανώσετε ένα απόγευμα στο σπίτι όπου θα φτιάξετε τα γλυκά των γιορτών μαζί με τη γιαγιά και με την βοήθεια του παππού. Σαφέστατα να συμμετέχουν και τα εγγόνια. Και φυσικά δεν θα έπρεπε να παραλείψετε να τους αφήσετε και κάποιο δωράκι κάτω από το δέντρο. Ας δούμε κάποιες ιδέες για δώρα που θα τους ενθουσιάσουν.

Ένα σάλι για τη γιαγιά

Στις γιαγιάδες αρέσουν πολύ οι πασμίνες, οι εσάρπες και όλα αυτά τα απαλά υφάσματα που ζεσταίνουν τους ώμους και την πλάτη τους. Οι παλαιάς κοπής γυναίκες συνηθίζουν να φορούν το σάλι τους είτε στο σπίτι, είτε πάνω από το πανωφόρι τους όταν κυκλοφορούν έξω. Εναλλακτικά, μπορείτε να της πάρετε ένα ζεστό μαντίλι για τον λαιμό. Θα το φορέσει μέσα από τα παλτό της ή πάνω από το ζιβάγκο της για στιλ. Τις γιαγιάδες τις αγαπάμε και θέλουμε να είναι όμορφες.

Η τραγιάσκα του παππού

Οι ηλικιωμένοι άνδρες που αρκετοί έχουν χάσει και τα μαλλιά τους, συνηθίζουν να φορούν ζεστά καπέλα τον Χειμώνα για να προστατευθούν από το κρύο. Μπορείτε, λοιπόν, να προσφέρετε στον παππού ένα καπέλο κομψό με το αντίστοιχο κασκόλ. Μια γκρι ή καμηλό τραγιάσκα θα ταιριάξει πολύ καλά με τα περισσότερα από τα ρούχα που φοράει. Άλλωστε σε αυτήν την ηλικία οι χρωματικές τους επιλογές είναι όλο και πιο περιορισμένες.

Μια καρφίτσα για τη γιαγιάκα

Στις ηλικιωμένες κυρίες αρέσουν πολύ οι καρφίτσες. Σύμβολο κομψότητας και στιλ. Τις φορούν στο πέτο του παλτό τους ή μαζεύουν μ’ αυτές το σάλι τους για να μην γλιστρήσει από τους ώμους. Συνήθως έχουν μεγάλη συλλογή που αργότερα μοιράζουν στις κόρες και στις εγγονές τους. Τις αγαπούν πολύ τις καρφίτσες. Λουλούδια, ένα παγώνι, αλλά και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Το κομπολόι του παππού

Μοιάζει σαν να περνάει η ώρα τους με αυτό. Αρκετούς το κομπολόι τους βοήθησε να κόψουν και το κάπνισμα. Πολλοί έχουν συλλογή ολόκληρη και την στολίζουν στα τραπεζάκια της γιαγιάς. Τα κομπολόγια έχουν συναισθηματική αξία για τους παππούδες. Δένονται μαζί τους και πάντα έχουν ένα στην τσέπη τους.

Ένα εύκολο κινητό αλλά που να παίρνει και εικόνες;

Τώρα αυτό δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι δώρο για εκείνους ή για εσάς… Όλοι όσοι έχουν γονείς μεγάλης ηλικίας έχουν παράλληλα και το άγχος μήπως πάθουν κάτι ή χρειαστούν να επικοινωνήσουν άμεσα και γρήγορα μαζί σας από οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Την ίδια ώρα ο παππούς και η γιαγιά μπορεί να μην τα πηγαίνουν σπουδαία με την τεχνολογία, αλλά πολύ θα ήθελαν ένα κινητό με οθόνη που να παίρνει φωτογραφίες για να βλέπουν και να δείχνουν στους άλλους με καμάρι τα εγγονάκια τους.

Ένα άλμπουμ (ή ημερολόγιο) με τις φωτογραφίες της χρονιάς

Τέλος, μπορείτε μαζί με ό,τι άλλο τους προσφέρετε, να τους φτιάξετε και ένα άλμπουμ με φωτογραφίες που τους βγάλατε όλη τη χρονιά που προσεχώς κλείνει. Με αυτόν τον τρόπο τους δείχνετε πως είναι πάντα μέρος της ζωής σας, ακόμη κι αν πού και πού τους αδικείτε…
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!