tromaktiko: H Μαγειρική σόδα καθυστερεί την μυϊκή κόπωση

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

H Μαγειρική σόδα καθυστερεί την μυϊκή κόπωση



Την μυϊκή κόπωση καθυστερεί η Μαγειρική σόδα βοηθώντας τους αθλούμενος να...
έχουν περισσότερη αντοχή και καλύτερες επιδόσεις . Σε ποια αθλήματα φαίνεται να βοηθά;

Πρόκειται για ένα αλκαλικό άλας που καθυστερεί τη μυϊκή κόπωση, εξουδετερώνοντας την περίσσεια των κατιόντων Η+ (ένδο-κυτταρική οξέωση), λόγω συσσώρευσης γαλακτικού οξέος, μεγιστοποιώντας έτσι την παραγωγή δύναμης και παρατείνοντας το χρόνο, έως την εξάντληση.

Τα αθλήματα που φαίνεται να βοηθά η Μαγειρική σόδα :

1. Σε αθλήματα υψηλής έντασης που διαρκούν (1min-7min) - τρέξιμο (100m-400m), κολύμβηση (100m-400m)

2. Σε αθλήματα αυξημένης έντασης που διαρκούν από 30min έως 60min – κυρίως sports ταχύτητας και δύναμης

3. Σε αθλήματα που περιλαμβάνουν μικρά χρονικά διαστήματα, μέγιστης δύναμης και ταχύτητας, ενώ μεσολαβούν μικρά διαλείμματα ανάπαυσης – επαναλαμβανόμενα ποδηλατικά sprint

4. Σε αθλήματα παρατεταμένης διαλειμματικής άσκησης – (ποδόσφαιρο, basket)

Σύσταση δοσολογίας:

300 mg/kg σωματικού βάρους, περίπου 90 min, πριν από την άσκηση

Παρενέργειες: γαστρεντερικές διαταραχές
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!