tromaktiko: Δύσκολη νύκτα για τους κατοίκους της Π.Ε. Πρέβεζας – Μεγάλες ζημιές, λάσπη, πλημμυρισμένα σπίτια και προβλήματα στην ύδρευση [photo+video]

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Δύσκολη νύκτα για τους κατοίκους της Π.Ε. Πρέβεζας – Μεγάλες ζημιές, λάσπη, πλημμυρισμένα σπίτια και προβλήματα στην ύδρευση [photo+video]



Επί ποδός βρίσκεται σύσσωμος ο μηχανισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, της... Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εμπλεκομένων υπηρεσιών από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, καθώς η κακοκαιρία προκάλεσε σημαντικά προβλήματα σε διάφορα σημεία του Νομού Πρέβεζας.



Μηχανήματα της Περιφέρειας και ιδιωτών βρίσκονται στους δρόμους για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ στα σημεία που επλήγησαν έχουν βρεθεί τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, όσο και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης αλλά και ο Διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας κ. Θοδωρής Βαρδής.



Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στην Δ.Ε. Λούρου. Η Π.Υ. επιχειρεί την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές σε 6 περισταστικά άντλησης υδάτων, υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων πλημμύρισαν το βράδυ στο Λούρο, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρότατες ζημιές.



Η Πυροσβεστική μάλιστα απεγκλώβισε σε διαφορετικές περιπτώσεις 4 υπερήλικες, καθώς το νερό είχε μπει στα σπίτια τους.



Συνολικά στην περιοχή ευθύνης της η Π.Υ. Πρέβεζας αντιμετώπισε πάνω από 10 περιστατικά άντλησης υδάτων.

Στο οδικό δίκτυο Λούρου-Σκιαδά (στο ύψος της Βρυσούλας) έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.



Προβλήματα αντιμετώπισαν και άλλες κοινότητες της Δ.Ε. Λούρου.

Στη Δ.Ε. Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Ματέρη, τα συνεργεία εργάζονταν όλο το βράδυ και συνεχίζουν να δουλεύουν για να αποκαταστήσουν της ζημιές και να λύσουν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο προς Χειμαδιό, Βράχο και Λυγιά.

Ο δρόμος που συνδέει Ριζά-Χειμαδιό λόγω καθίζησης έχει κλείσει, με αποτέλεσμα το βάρος των ενεργειών των μηχανημάτων να έχει δοθεί σε αυτό το σημείο, για να δημιουργήσουν παράκαμψη και να μπορέσει να ανοίξει. Μεγάλες είναι και ζημιές στην παραλία Βράχου-Λούτσας.



Προβλήματα αντιμετωπίζουν με την ύδρευση τα χωριά Βράχος, Μυρσίνη και Μεγαδέντρο, ενώ τουλάχιστον σε 10 σπίτια στη Δ.Ε. Ζαλόγγου υπήρξαν ζημιές λόγω πλημμύρας εντός των κατοικιών.



Στο Δήμο Ζηρού μεγάλοι όγκοι νερού στον κάμπο του Κερασώνα, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα μετά τις εργασίες κατασκευής της Ιόνιας Οδού και σύμφωνα με πληροφορίες από την Π.Ε. Πρέβεζας, η εταιρεία θα πρέπει να επέμβει με αντιπλημμυρικές εργασίες, για να λύσει το πρόβλημα που δημιουργείται και θα δημιουργείται αν δεν υπάρξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.



Προβλήματα αντιμετωπίζουν η Τύρια, τα Μελιανά και άλλες κοινότητες.



Στον κάμπο του Φαναρίου, πλημμύρες, λάσπη και ζημιές καταγράφηκαν σε γειτονιές του Καναλακίου, όπως επίσης και σε άλλες κοινότητες της Δ.Ε. Φαναρίου.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!