ACTIVE 107,4 και 102,5 o αναπληρωτής Διευθυντής του Κρατικού χημείου Στέλιος Γιαννόπουλος , λέγοντας ότι όλα προχωρούν ως είχαν προγραμματιστεί.
«Η διαδικασία αρχίζει από τη δειγματοληψία που λαμβάνεται από την αστυνομία. Θα δίνεται μια λωρίδα υφάσματος, θα τοποθετείται στη στοματική κοιλότητα του οδηγού και ανάλογα με την ένδειξη θα αποφασίζεται αν θα λαμβάνεται περαιτέρω δείγμα σάλιου για αναλύσεις. Αν το πρώτο δείγμα είναι θετικό, τότε ένα σφουγγαράκι θα μαζεύει λίγο σάλιο, θα τοποθετείται σε σωλήνα με υγρό συντήρησης και θα προσκομίζεται στο Γενικό Χημείο του κράτους».
Στο χημείο θα απομονώνονται από το σάλιο οι τυχόν ναρκωτικές ουσίες οι οποίες πιθανό να υπάρξουν ανέφερε ο κύριος Γιαννόπουλος και θα προσδιορίζονται με την οργανολογία την οποία έχουμε αγοράσει εδώ και καιρό. Το νάρκοτεστ εφαρμόζεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κατά τον ίδιο τρόπο εξήγησε, λέγοντας ότι στα δείγματα σάλιου δεν θα γίνεται ανάλυση DNA από το κρατικό χημείο.
«Δεν θα κατηγορείται ο οδηγός ότι έκανε χρήση ναρκωτικών, αλλά ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών. Μάλιστα μετά από την εκδίκαση της κάθε υπόθεσης όλα τα στοιχεία θα καταστρέφονται».
Η διαδικασία λήψης σάλιου δεν θα ξεπερνά τα 15 λεπτά σημείωσε ο κύριος Γιαννόπουλος και από τη στιγμή που θα φθάσει το δείγμα στο Κρατικό χημείο, χρειάζονται δυο ή τρεις μέρες αναλόγως του φόρτου εργασίας, θα υπάρχει αποτέλεσμα.
Ερωτηθείς για τις ουσίες που μπoρούν να εντοπίζονται, ο αναπληρωτής Δ/ντης του κρατικού χημείου αναφέρθηκε σε ναρκωτικά όπως είναι η κάνναβη, η ηρωίνη και η μορφίνη, το crystalise, η κοκαΐνη, τα ecstasy,οποιαδήποτε άλλα ναρκωτικά.
«Τα ηρεμιστικά που χρησιμοποιούνται, δεν εντοπίζονται στο νάρκοτεστ. Άλλα κοδεϊνούχα μπορεί να τα εντοπίσει αλλά έχουμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε αν προέρχονται από φαρμακευτική αγωγή».
Πηγή