tromaktiko: 7 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τη σχέση σας

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

7 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τη σχέση σας



Το κακό είναι ότι η καθημερινότητα πολλές φορές φθείρει τις σχέσεις, με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα να «βαλτώνουν» και να οδηγούνται ακόμα και στον χωρισμό. Το καλό είναι πως...
είναι στο χέρι σας να τις σώσετε και να παλέψετε γι’ αυτές προτού ακόμα φτάσουν στο τέλμα, αποφεύγοντας αυτά τα φαινομενικά μικρά αλλά σημαντικά λάθη στη συμπεριφορά σας...

Ασχολείστε συνέχεια με το internet και τα social media

Αν το κινητό ή το τάμπλετ έχει γίνει προέκταση του χεριού σας, τα αποτελέσματα αυτής της συνήθειας μπορεί ν’ αποδειχθούν καταστροφικά ακόμα και για τη σχέση σας. Το συμπέρασμα αυτό είναι απολύτως λογικό και καθόλου αυθαίρετο, αφού επιβεβαιώνεται μάλιστα και από σχετικές έρευνες. Προσπαθήστε να μειώσετε την ενασχόλησή σας με το ίντερνετ και τα social media και αντ’ αυτού προτιμήστε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στον σύντροφό σας, κάνοντας δραστηριότητες που σας ευχαριστούν και τους δύο. Είναι αυτονόητο, επίσης, ότι κανένα gadget ή άλλου είδους έξυπνη συσκευή δεν πρέπει να σας αποσπά την προσοχή όταν είστε με τον σύντροφό σας, παρά μόνο αν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος.




Δεν συμβιβάζεστε ποτέ

Επικεντρωθείτε στο πώς μπορείτε να λύσετε τη διαφωνία σας για να τα βρείτε και όχι στο πώς θα « βγείτε από πάνω». Συζητήστε με τον σύντροφό σας οποιοδήποτε πρόβλημα σας απασχολεί πριν γιγαντωθεί και χωρίς να ξεφεύγετε απ’ το θέμα. Να θυμάστε τον κανόνα «ένα πρόβλημα-μία συζήτηση»- θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα τις διαφωνίες σας και να πολύ πιο εύκολα λύση.

Σε περίπτωση που νιώσετε ότι η κατάσταση ξεφεύγει και ότι μπορεί να πείτε πράγματα για τα οποία θα μετανιώσετε, προτιμήστε να ηρεμήσετε και να φύγετε απ’ το δωμάτιο έστω και για ένα λεπτό, μέχρι να ηρεμήσετε. Όταν επιστρέψετε, θα δείτε ότι μπορείτε να διαχειριστείτε πολύ πιο αποτελεσματικά τη διαφωνία σας.



Βάζετε τη σχέση σας σε δεύτερη μοίρα

«Θα πρέπει ν’ ακυρώσουμε το σημερινό ραντεβού, δεν προλαβαίνω με τη δουλειά»: σε περίπτωση που όλες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις σας έρχονται πρώτες και η σχέση σας περνάει σε δεύτερη μοίρα, καλό θα είναι να αναμορφώσετε το πρόγραμμά σας έτσι ώστε να μην παραμελείτε το άλλο σας μισό. Οι ισορροπίες δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθούν, όμως αξίζει να το προσπαθήσετε.

Ακόμα κι αν είστε παντρεμένοι, προσπαθήστε να βγαίνετε ρομαντικά ραντεβού με τον σύντροφό σας 1-2 φορές το μήνα και να κανονίζετε μικρές μονοήμερες αποδράσεις ή διήμερα ταξίδια όποτε μπορείτε να «ξεκλέψετε» λίγο χρόνο οι δυο σας.



Δεν δείχνετε την υποστήριξή σας

Όταν ο σύντροφός σας κάνει κάτι ξεχωριστό για εσάς, μην το παίρνετε ως δεδομένο. Πείτε του «ευχαριστώ», δείξτε του ότι τον εκτιμάτε και ανταποδώστε με τη σειρά σας με μια εξίσου γλυκιά κίνηση. Προσπαθήστε επίσης να μην γίνεστε επικριτικοί. Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει κάτι στην εμφάνισή του, φροντίστε να του το πείτε με γλυκό τρόπο. Μην ξεχνάτε ότι ένα κοπλιμέντο πού και πού δεν χάλασε κανέναν- ούτε αυτόν που το είπε ούτε αυτόν που το άκουσε!



Μιλάτε τυπικά μεταξύ σας

Μιλήστε για τα συναισθήματά σας και μην κλείνεστε στον εαυτό σας. Ρωτήστε τον σύντροφό σας πώς ήταν η μέρα του, ακούστε τι έχει να σας πει και μοιραστείτε μαζί του τα νέα σας, ακόμα κι αν δεν σας φαίνονται σημαντικά. Σε περίπτωση που τα πνεύματα οξυνθούν και δείτε ότι η κουβέντα σας εξελίσσεται σε διαφωνία, προτιμήστε φράσεις όπως «αυτό που είπες με ενόχλησε» και όχι «μην τολμήσεις να μου ξαναμιλήσεις έτσι».



Νευριάζετε με μικροπράγματα

Όλοι έχουμε ελαττώματα κι αυτά είναι που μας κάνουν ξεχωριστούς. Αν σας νευριάζει για παράδειγμα το ότι ο σύζυγός σας δεν βάζει τα βρώμικα ρούχα του στο καλάθι των απλύτων, με το να τον κατηγορείτε ότι είναι τσαπατσούλης και να του φωνάζετε δεν θα βγει κανένα αποτέλεσμα. Απλώς αφήστε τον να αναλάβει τις ευθύνες του και εξηγήστε του ότι θα πρέπει να τα μαζέψει μόνος του. Αν το κάνει μία φορά, το πιο πιθανό είναι ότι θα... πάρει το μήνυμα και θα συνεχίσει έτσι.



Δεν εμπιστεύεστε το άλλο σας μισό

Η εμπιστοσύνη είναι η βάση κάθε επιτυχημένης σχέσης. Μην ζητάτε αναφορά για το τι κάνει ο σύντροφός σας και πού είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή και μην μπείτε στον πειρασμό να κατασκοπεύσετε το κινητό του. Τέτοιου είδους συμπεριφορές θα πληγώσουν ανεπανόρθωτα τη σχέση σας. Δείξτε του εμπιστοσύνη και δώστε του την ελευθερία που θέλετε κι εσείς να έχετε σε μία σχέση.


Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!