tromaktiko: Αυτό είναι το καλύτερο και πιο τούμπανο "καλαμάκι" της Αθήνας - Κανείς δεν ξέρει την μυστική συνταγή του εκτός από τον "Χρηστάρα"...

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Αυτό είναι το καλύτερο και πιο τούμπανο "καλαμάκι" της Αθήνας - Κανείς δεν ξέρει την μυστική συνταγή του εκτός από τον "Χρηστάρα"...



Ο "Χρηστάρας" είναι παλιά... καραβάνα και έχει ψήσει δεκάδες χιλιάδες καλαμάκια. Από μικρό παιδί κάθε μέρα (εκτός Κυριακής) ψήνει και ταΐζει τους εκατοντάδες πελάτες του που πηγαίνουν στο μαγαζί του ακόμα και από τον Πειραιά. Τι κάνει όμως τόσο ξεχωριστό το σουβλάκι σε καλαμάκι που θέλεις να καταναλώνεις μέχρι να φωνάξει "ΣΤΟΠ" το στομάχι σου; Ο Χρηστάρας...
κρατάει το μυστικό του καλά φυλαγμένο, ενώ ακόμα και η γυναίκα και τα παιδιά του που βρίσκονται στην εξυπηρέτηση του μαγαζιού δεν γνωρίζουν την προεργασία που κάνει χρόνια τώρα φτιάχνοντας το πιο λαχταριστό σουβλάκι της Αθήνας.


"Χρηστάρα, πιάσε άλλα 10 καλαμάκια..."
Έτσι "κόλλησε" ο τίτλος του μαγαζιού. Ο Χρήστος έγινε... Χρηστάρας και όλοι τρώμε και λέμε "γεια στα χέρια του". Κάθε μεσημέρι ώρες πριν ανοίξει το μαγαζί για το κοινό, ο Χρηστάρας "φτιάχνει" τα κρέατα της ημέρας. Κάθε μέρα, μόνος του, μπαίνει στον μικρό του "ναό" και κάνει τα μαγικά του. Δεν γούσταρε ποτέ ετοιματζίδικα κρέατα. Και κάθεται και τα... "πλέκει" ένα ένα κομμάτι στα καλαμάκια του. Το ίδιο κάνει και στο κεμπάπ και στο κοτόπουλο και στα παϊδάκια αλλά και στον γύρο.

Ο "Χρηστάρας" δεν αστειεύεται με τα κρέατά του και θέλει να είναι μόνος του όταν τα φτιάχνει. Είναι το δικό του μικρό τελετουργικό που λίγες ώρες αργότερα κάνει τους εκατοντάδες πελάτες του να υποκλίνονται στην... σουβλακάρα του, την γυράρα του, αλλά και την τούμπανο σαντουιτσάρα του. Έτσι είναι ο Χρηστάρας. Γουστάρει να τα κάνει όλα grande και να απολαμβάνουν οι πελάτες του τα καλούδια του.

Ακόμα και το τζατζίκι... σπιτικό
Αλλά εδώ θα σας την χαλάσουμε. Την συνταγή την έχει η γυναίκα του Χρηστάρα και το τζατζίκι του είναι όπως αυτό που μας έφτιαχνε η μάνα μας στα παιδικά μας χρόνια και για δυο ημέρες το νιώθεις στο στόμα σου! Μιλάμε για τζατζίκι αποθέωση.

Πριν πας να παραλάβεις πάρε καλού κακού ένα τηλέφωνο για να μην περιμένεις...
Καλό είναι πριν αποφασίσεις να περάσεις από το μαγαζί του στην οδό Δεξαμενής & Θεοτοκοπούλου 57 στην Μεταμόρφωση Αττικής, να πάρεις ένα τηλέφωνο στο 210 28 28 553 για να βάλει στα κάρβουνα και τα δικά σου καλάμια, γιατί σίγουρα πριν από εσένα έχουν παραγγείλει ήδη καμιά 100αριά και άλλοι πελάτες.

Ο "Χρηστάρας" έχει και κήπο... όλα τα λεφτά και με "φουφού" για αυτούς που... κρυώνουν!
Μετά την ανακαίνιση έχει φτιάξει μια μοναδική γωνιά με καμιά δεκαριά τραπεζάκια, που αν είσαι τυχερός και βρεις κενό το κρατάς και περιμένεις να έρθει ο "Χρηστάρας" και να δώσεις την παραγγελιά σου. Οι τυχεροί που βρίσκονται στις περιοχές της Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης, Π. Ηράκλειο και Πεύκη (μέχρι κάποιο σημείο) μπορούν να παραγγείλουν και delivery (τηλ. 210 28 28 553) και να απολαύσουν τα πάντα σε πακέτο.

Ο Χρηστάρας με τη βοήθεια των παιδιών του έκανε και facebook και ανεβάζει τις δημιουργίες του ΕΔΩ. Και όπως λένε οι πελάτες του... Χρηστάρας; Εγγυήση! Δοκιμάστε τον...


Το στόρι του "Χρηστάρα" και το μότο "Πιάσε 10..."
Εδώ στο "tromaktiko" έγινε ο κακός χαμός όταν αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε το καλύτερο και με διαφορά καλαμάκι της Αθήνας. Το τι σφαγή έγινε με Βόρειους και Νότιους για το αν πρέπει το χοιρινό σουβλάκι να λέγεται "καλαμάκι" ή σουβλάκι ή ίσως και σούβλα, σίγουρα θα πρέπει να καταγραφεί στο Αλμανάκ του 2016 ως ο μεγαλύτερος διαδικτυακός "πόλεμος" της χρονιάς, για να μην πω της δεκαετίας. Το αποτέλεσμα ήταν, να γελάμε μέχρι δακρύων για πολλές πολλές ημέρες (την ώρα που απολαμβάναμε τα καλαμάκια του Χρηστάρα), ενώ ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να διαβάσουμε όλα όσα γράφτηκαν κάτω από το συγκεκριμένο post στο facebook.

H ουσία όμως ήταν, είναι και θα είναι μια και μοναδική. Καταφέραμε να "ψήσουμε" κόσμο ακόμα και από επαρχία να επισκεφθεί τη γωνιά του Χρηστάρα και να απολαύσει από κοντά και στα ίσα το πραγματικά άπαιχτο καλαμάκι του (ουπς, σουβλάκι ήθελα να πω φίλοι μου γκαρντάσια).

Ο Χρηστάρας από τότε που το όνομα του φιγουράρει πρώτο πρώτο στα πουλέν της σουβλοκρατορείας των Αθηνών, είναι μονίμως αναψοκοκκινισμένος (μέχρι εγκεφαλικού ένα πράμα), αφού τσιτσιρίζεται από Δευτέρα έως Σάββατο πάνω από την καρβουνιέρα ψήνοντας χιλιάδες καλαμ.... σόρρυ, εκατοντάδες σουβλάκια που καταλήγουν σε μανιασμένους Αθηναίους (και όχι μόνο) που επιτέλους ανακάλυψαν ένα στέκι με "μαμάτο" σουβλάκι.

Ο Χρηστάρας όμως είναι "κουφαλίτσα". Μας πασάρει ένα ένα τα καλούδια που έχει στο μαγαζί του, σαν άσσους που βγαίνουν από το μανίκι. Πρόσφατα λοιπόν, ανακαλύψατε κάτι που αν το φάτε, θα θέλετε να το τρώτε μια φορά το 24ωρο τουλάχιστον. Ο Χρηστάρας μάγκες μου κάνει έναν γύρο σαγανάκι που αν το δοκιμάσεις, θέλεις να ορμήξεις πάνω στον γύρο την ώρα που στριφογυρνάει και σιγοψήνεται και να τον δαγκώνεις σαν βαμπίρ που διψάει για... γύρο, κι άλλο γύρο... μέχρι να βρει η μασέλα σου σίδερο και να την ακούσεις ορθοδοντικά! Ιδού και το έδεσμα κόλαση...


Και ιδού και ο χειροποιήτος γύρος του Χρηστάρα:


Να μην ξαναμιλήσουμε και αναλωθούμε για το τζατζίκι (της κυρά Σούλας μυστική συνταγή) που το τρως και σου πετάγονται οι φλέβες έξω, τις χειροποίητες φρεσκοκομμένες πατάτες, το κεμπάπ "λουκούμι", τα μπριζολάκια και κάτι τσικουδιές και ρακιά που δεν έμαθε ποτέ κανείς από που τα φέρνει, αλλά σε κάνουν "γκολ" και θέλεις κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο....χικ!

Τατάμ τατάμ ταταααάααμμμμμ...
Ήρθε η ώρα να δείτε ποιος είναι ο Χρηστάρας που έχει ψήσει εκατομμύρια καλαμάκια (σουβλάκια) για πάρτη σας, για πάρτη μας, αλλά και για πάρτη του (δικαιολογούμε τη κοιλούμπα του). Το πως χώρεσε στις φωτογραφίες μην το ρωτάτε. Ένας Θεός και ο... φωτογράφος το ξέρουν. Φτάνει μόνο που ο Χρηστάρας είναι από τα καλύτερα παιδιά της πιάτσας. Ναι, καλά διαβάσατε, παιδί, αιώνιος έφηβος και με μεγάλη καψούρα για τη δουλειά του. Γουστάρει να βλέπει κόσμο να "τουμπανιάζει" από τα καλούδια που τους ετοιμάζει αυτός, αυτή (η κα Σούλα), τα παιδιά (ο γιος και η κόρη) και τα κορίτσια τους (οι κοπέλες που είναι στον πάγκο και ετοιμάζουν).



Ο Χρηστάρας είναι ένας και μοναδικός. Και όσοι δεν τον έχουν γνωρίσει, αυτόν και τα σουβλάκια του, σίγουρα δεν ξέρουν τι χάνουν από γεύσεις και... αρώματα (δεν κολλάει αλλά ήταν κάπως ποιητικό).

Για να γνωρίσεις αυτά που φτιάχνει ο Χρηστάρας, αλλά και τον ίδιο από κοντά (είναι ο πρώτος σουβλατζής που υπογράφει αυτόγραφα) αρκεί να ακολουθήσεις μερικά απλά βήματα:

α) να διαβάσεις αυτό το κείμενο (το έχεις διαβάσει σχεδόν όλο)
β) να πας στην οδό  Δεξαμενής & Θεοτοκοπούλου 57 στην Μεταμόρφωση Αττικής (αν μπερδευτείς πάρε ένα τηλέφωνο στο 210 28 28 553)
γ) να φας και να πεις "Ρε πως το κάνει αυτό ο Χρηστάρας. Τόσο μάγκας δηλαδή";

Το καλύτερο σουβλάκι της Αθήνας είναι δύσκολη δουλειά. Και κάποιος πρέπει την κάνει. Ευτυχώς έχουμε τον Χρηστάρα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!