Ακόμα όμως και έτσι η αλλαγή σε σύγκριση με πριν είναι μεγάλη. Οι εργασίες που έγιναν από τα συνεργεία του Δήμου «φώτισαν» εξωτερικά το κτίριο και ανέδειξαν τις υπέροχες αρχιτεκτονικές του γραμμές.
Οι εξωτερικές αυτές αλλαγές φαίνονται με… γυμνό μάτι αφού τα σημάδια της φθοράς και της υγρασίας δεν υπάρχουν πια. Πλησιάζοντας όμως κάποιος στο θέατρο και μπαίνοντας στην εξωτερική στοά του, τότε καταλαβαίνει ότι οι εργασίες που έγιναν δεν ολοκληρώθηκαν.
Γιατί έγινε αυτό; Οι ιθύνοντες του υπουργείου Πολιτισμού «θυμήθηκαν» ξαφνικά και μετά από τόσους μήνες ότι ο Δήμος δεν είχε την ειδική μελέτη που απαιτεί ο νόμος για τις εργασίες αυτές.
Και αυτό ενώ είχε εξασφαλίσει αρχικά την σύμφωνη γνώμη της κ. Κονιόρδου, τη στιγμή που οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονταν σε συνεχή συνεννόηση με τις υπηρεσίες του υπουργείου.
Άλλωστε, σε καθημερινή βάση σχεδόν πήγαινε κλιμάκιο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και επέβλεπε την πορεία των εργασιών. Επίσης, ο Δήμος είχε οικοδομική άδεια για το έργο, την ειδική μελέτη δεν είχε.
Έτσι, κάποιοι, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στην Μαιζώνος, φρόντισαν και το είπαν αυτό στο υπουργείο Πολιτισμού, πιέζοντας και την κ. Κονιόρδου να σταματήσει το έργο. Στον Δήμο μιλούν καθαρά για πολιτικό δάκτυλο που έχει σχέσεις με την κυβέρνηση και για μικροκομματικά κίνητρα.
Πλέον το Δημοτικό Θέατρο θα μείνει έτσι. Οι εργασίες συντήρησης θα ολοκληρωθούν μόλις ξεκινήσει το έργο που προβλέπεται στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ για την αναστύλωση του κτιρίου, ένα έργο που θα υλοποιηθεί με ευθύνη του υπουργείου.
Δηλαδή από το 2020 και μετά…