tromaktiko: Κύπρος: Κατέθεσε ο καθηγητής που φέρεται να ξυλοκόπησε μαθητές

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Κύπρος: Κατέθεσε ο καθηγητής που φέρεται να ξυλοκόπησε μαθητές



Ο 62χρονος καθηγητής ο οποίος καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από γονείς και μαθητές σε γυμνάσιο της Πάφου ότι τους ξυλοκόπησε την...
Πέμπτη, οδηγήθηκε το χθες πρωί στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου και έδωσε κατάθεση για τα φερόμενα επεισοδιακά γεγονότα της προηγούμενης στο σχολείο που εργάζεται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο καθηγητής αρνείται τις κατηγορίες περί ξυλοδαρμού των τεσσάρων μαθητών και δίνει τους δικούς του ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται από την Αστυνομία. Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του, ο καθηγητής αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας θα συνεχισθούν με τη λήψη καταθέσεων από το εργασιακό περιβάλλον του εκπαιδευτικού, από μαθητές και γονείς, καθώς και από άλλα άτομα που ενδεχομένως έχουν οποιαδήποτε σχέση με τα καταγγελθέντα συμβάντα.

Η Αστυνομία είχε εξασφαλίσει από το βράδυ της Πέμπτης ένταλμα σύλληψης του καθηγητή, ωστόσο δεν είχε εντοπισθεί μέχρι το πρωί όταν και παρουσιάσθηκε στην εργασία του.

Παράλληλα με την αστυνομική έρευνα, από το πρωί σήμερα άρχισε και η υπηρεσιακή έρευνα από λειτουργό του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να διαφανεί αν στοιχειοθετείται πειθαρχική έρευνα εις βάρος του καθηγητή. Λειτουργός του Γραφείου Παιδείας Πάφου, κατ’ εντολή του Υπουργού Παιδείας, ανέλαβε τη διερεύνηση των όσων υποστηρίζουν μαθητές και γονείς ότι διαδραματίσθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο γυμνάσιο της περιαστικής περιοχής Πάγου και αναλόγως των ευρημάτων της διερεύνησης του θα αποφασισθεί τι μέλλει γενέσθαι σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Το πρωτοφανές συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε γυμνάσιο στα δημοτικά όρια Πάφου και Γεροσκήπου. Βάσει των καταγγελιών μαθητών και γονέων, ο καθηγητής από τον οποίο είχαν ζητήσει προηγουμένως μια μπάλα οι μαθητές, μετέβη στο χώρο του μαθήματος και ζήτησε να τον ακολουθήσουν τέσσερις μαθητές στο γραφείο. Όπως τα παιδιά καταγγέλλουν ο καθηγητής τους στρίμωξε σε μικρό δωματιάκι και άρχισε να τα κλωτσά και να τα χτυπά κατά τον ισχυρισμό τους.

Στη συνέχεια και ενώ οι μαθητές άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, τους έβγαλε από το γραφείο και τους έδιωξε. Σοκαρισμένα τα τέσσερα παιδιά μετά τα χτυπήματα που δέχθηκαν, ενημέρωσαν τηλεφωνικώς τους γονείς τους, που έσπευσαν αμέσως στο γυμνάσιο και αφού πήραν τα παιδιά τα μετέφεραν στο Νοσοκομείο Πάφου. Οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι τρεις μαθητές έφεραν εκδορές και μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος τους και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών απολύθηκαν, ενώ ο τέταρτος μαθητής κρατήθηκε για νοσηλεία αφού επιπλέον παραπονέθηκε για έντονες ζαλάδες.

Οι γονείς και τα παιδιά μετέβησαν στη συνέχεια στην Αστυνομία Πάφου, όπου προέβησαν επισήμως σε καταγγελία κατά του καθηγητή.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!