tromaktiko: Σεισμός - ΤΩΡΑ: Τι λέει ο σεισμολόγος Γ. Χουλιάρας - Πετάχτηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι της πρωτεύουσας

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Σεισμός - ΤΩΡΑ: Τι λέει ο σεισμολόγος Γ. Χουλιάρας - Πετάχτηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι της πρωτεύουσας



Τεράστια ανησυχία προκάλεσε ο σεισμός που σημειώθηκε στις 22:24 το βράδυ της Δευτέρας (15/1) καθώς έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική...
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε ένταση 4,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο Μαραθώνα 29 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας, στην περιοχή του Μαραθώνα ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5 χλμ.


Η δόνηση ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή σε αρκετές περιοχές καθώς εκτός από ένταση είχε και διάρκεια ενώ συνοδεύτηκε από βουή.

Τη σεισμική δόνηση ακολούθησαν δύο μικρότεροι σε ισχύ σεισμοί. Ο πρώτος ήταν 2,6 και ο δεύτερος 2,1 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Αναστάτωση σε όλο το λεκανοπέδιο από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 4,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ Πετάχτηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας από το χτύπημα του εγκέλαδου στις 22.24.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 27 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας και το εστιακό βάθος καταγράφηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Ο επιφανειακός σεισμός είχε έντονο βουητό και μεγάλη διάρκεια, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, Γ. Χουλιάρα, προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις.



Διαβάστε και αυτό: 

Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού; 10 οδηγίες επιβίωσης

Στα σχολεία άραγε μαθαίνουν ακόμη στα παιδάκια τις απαρχαιωμένες τακτικές; ΔΙΑΔΩΣΤΕ αυτό το μήνυμα και σώστε ζωές!
Το όνομά μου είναι Doug Copp. Είμαι ο Αρχηγός Διάσωσης και Διευθυντής Καταστροφών της Αμερικανικής Ομάδας Διεθνούς Διάσωσης (American Rescue Team International, ARTI), η πιο έμπειρη ομάδα διάσωσης του κόσμου.
Οι πληροφορίες που περιέχονται σ' αυτό το άρθρο θα σώσουν ζωές...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!