tromaktiko: Ροφήματα για το κρύο που θα λατρέψετε!

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Ροφήματα για το κρύο που θα λατρέψετε!



Το κρύο έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του και μαζί τα βράδια ανάβει και το τζάκι και φυσικά η διάθεση για ζεστά ροφήματα. Σου...
δίνουμε ιδέες για ξεχωριστά ροφήματα που καλύπτουν κάθε γούστο!

6 διαφορετικά από τα συνηθισμένα ροφήματα για το κρύο

* Σπιτικό Ερλ Γκρέι

Αν έχεις βαρεθεί τις κλασικές γεύσεις τσαγιού, δοκίμασε το Ερλ Γκρέι, με βάση το περγαμόντο ή φτιάξε σπιτικό τσάι με εσπεριδοειδή. Κάθε φορά που τρως μανταρίνι ή πορτοκάλι, φρόντισε να κόψεις και να αποθηκεύσεις μερικές φλούδες στην κατάψυξη! Όταν θα έχεις όρεξη για αρωματικό τσάι, μπορείς να βγάλεις μερικές από αυτές και να τις βράσεις μαζί με το νεράκι. Οι φλούδες θα δώσουν ιδιαίτερο κι απαλό άρωμα στο μαύρο κλασικό τσάι η γεύση θα πλησιάζει σε αυτή του κλασικου Earl Grey με το περγαμόντο.

* Ζεστή σοκολάτα με λικέρ μέντας

Τι καλύτερο για να ζεσταθείς από μια ζεστή σοκολάτα με λικέρ και μάλιστα μέντα; Προτίμησε κακάο ή μαύρη σοκολάτα και καλή απόλαυση. Σου δίνουμε μια ιδέα για το πώς θα το φτιάξεις:

Βράζουμε 200 ml γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρολίτσα σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να ανακατεύουμε. Σπάμε σοκολάτα μαύρη (περίπου 50 γραμμάρια) σε μικρά κομμάτια μέσα στην κούπα όπου θα σερβίρουμε. Μόλις πάρει βράση το γάλα, το ρίχνουμε στην κούπα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Ζεσταίνουμε λίγο γάλα (περίπου 50 ml) και το χτυπάμε με το εξάρτημα του φραπέ μέχρι να γίνει αφρόγαλα. Προσθέτουμε το χτυπημένο γάλα στην κούπα με τη σοκολάτα και ολοκληρώνουμε το ρόφημα ρίχνοντας τις κουταλιές του λικέρ. Προαιρετικά, στολίζουμε την κούπα με ένα δροσερό φυλλαράκι φρέσκιας μέντας.

* Λάτε με κάρδαμο

Το κάρδαμο, ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά στον κόσμο, είναι γνωστό από την αρχαιότητα και χρησιμοποιείται από σαλάτες και μαγειρευτά μέχρι ροφήματα. Όσο παράξενο κι αν σου ακούγεται ταιριάζει απίστευτα στο τσάι αλλά και τον καφέ, κάτι που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Μέση Ανατολή. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

* Ρόφημα μήλου με κονιάκ (ή και χωρίς)

Στο χειμώνα δεν ταιριάζει μόνο η μηλόπιτα αλλά και τα ροφήματα με βάση το μήλο. Κάθε φορά που καθαρίζεις μηλαράκια, κράτα τις φλούδες και βράσε τις με ξυλαράκι κανέλας και λίγη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτάκια. Στη συνέχεια σούρωσε, πρόσθεσε κονιάκ και καλή απόλαυση.

* Κρεμώδες ινδικό τσάι

Το βασικό συστατικό είναι τα μπαχαρικά ενώ τη κρεμώδη υφή δίνει η κρέμα γάλακτος. Κανέλα, γαρύφαλλο, κάρδαμο μαζί με ζάχαρη και κρέμα γάλακτος θα δώσει ισχυρή, πικάντικη γεύση που θα σε απογειώσει. Με μέτρο βέβαια γιατί η κρέμα γάλακτος έχει λιπαρά.

* Ζεστό βουτυρωμένο ρούμι

Ρούμι με βούτυρο γίνεται; Κι όμως γίνεται και ταιριάζει και πολύ. Στην Αμερική είναι αρκετά διαδεδομένο χειμωνιάτικο ρόφημα αφού περιέχει αρκετά μπαχαρικά, γνωστά για τις θερμαντικές τους ιδιότητες και φυσικά ρούμι! Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνεις 1 σφηνάκι ρούμι με μοσχοκάρυδο, πιπέρι τριμμένο, κανέλα, λίγη βανίλια, μέλι, μισό φλιτζάνι βούτυρο και καστανή ζάχαρη. Σερβίρεται ζεστό σε χαμηλό ποτήρι. Αυτό το ρόφημα θα σε κάνει... τούρμπο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!