Υλικά συνταγής
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
1 φλιτζ. ελληνικού καφέ ρύζι μπασμάτι
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καρότο τριμμένο
1 ξύλο κανέλας
750ml ζωμός λαχανικών ή νερό
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
1 κ.γ. γεμάτη μπούκοβο
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο) για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και το καρότο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζωμό ζεστό, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και την κανέλα.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και γιαούρτι στραγγιστό προαιρετικά.