tromaktiko: Πώς και τί θα είναι «ντυμένος» ο φετινός Βασιλιάς Καρνάβαλος της Πάτρας;

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Πώς και τί θα είναι «ντυμένος» ο φετινός Βασιλιάς Καρνάβαλος της Πάτρας;



Από τον μαρξιστή Καρνάβαλο του Πέτρου Βρυώνη που έκανε αίσθηση στο περσινό καρναβάλι, φτάνουμε φέτος στον... ρακένδυτο Βασιλιά Καρνάβαλο, στον ζητιάνο, στον φτωχό και στον απελπισμένο που βρίσκει τελικά βοήθεια μέσα από την μεγάλη αυτή γιορτή που γίνεται στην Πάτρα.

Ο φετινός Βασιλιάς Καρνάβαλος θα είναι ένας φτωχός και δύσμοιρος ζητιάνος, με το όλο θέμα να σατιρίζει και να καυτηριάζει τις κοινωνικές καταστάσεις που ζούμε και έτσι για ακόμα μία φορά να συνδυάζεται το καρναβάλι με τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας.

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος θα είναι μία δημιουργία του Δημήτρη Τζουμάνη και ήδη το Καρναβαλικό Συνεργείο στο Πετρωτό βρίσκεται σε πυρετό εργασίας για την ολοκλήρωση του άρματος.

Μαζί με τον ζητιάνο Βασιλιά Καρνάβαλο στο άρμα θα υπάρχει και ένα μεγάλο σκυλόψαρο που τρώει τα λεφτά, συμβολίζοντας προφανώς τους θεσμούς, την κυβέρνηση και την τρόικα που παίρνουν με την μορφή καρχαρία τον ιδρώτα και τον κόπο του λαού.

Ο λαός, σύμφωνα με την συλλογιστική του άρματος, κατάντησε ζητιάνος εξαιτίας των σκυλόψαρων που έχουν μπει στην ζωή του και μέσα από το καρναβάλι διακωμωδείται αυτή του η κατάσταση.
"Διακωμωδούμε την φτώχεια μας"

Το όλο θέμα έχει προκαλέσει κάποια δυσφορία στους καρναβαλιστές που κατηγορούν την Κοινωφελή Επιχείρηση ότι συγχέει το καρναβάλι με την πολιτική και ότι δεν υπάρχει έμπνευση.

«Για ποιον λόγο δεν υπάρχει έμπνευση; Επειδή προέρχεται μέσα από την κοινωνία; » τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Νίκος Χρυσοβιτσάνος. «Εμείς μέσα από το καρναβάλι διακωμωδούμε την φτώχεια μας. Για μας οι σημαντικότερες εμπνεύσεις και ιδέες προέρχονται μέσα από τα κοινωνικά ζητήματα».




Η βασίλισσα της... λίμνης

Πάντως, σε ότι αφορά το άρμα της Βασίλισσας του Καρναβαλιού που κατασκευάζεται από τον Νίκο Λιβάνη, φέτος θα έχει ως θέμα του μία λίμνη, με την βασίλισσα να περιστοιχίζεται από δεκάδες βάτραχους.

Η περσινή έτσι « βασίλισσα μέλισσα» μετατρέπεται σε «βασίλισσα της λίμνης», ενώ πέρα από τα δύο αυτά βασικά άρματα θα υπάρχουν και ορισμένα ακόμα, οι εργασίες των οποίων βρίσκονται σε φάση εξέλιξης από τα μέλη του Καρναβαλικού Συνεργείου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!