Πανεπιστημίου του Τέξας Α&Μ. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το γκρέιπφρουτ αυξάνει την απορρόφηση ασβεστίου από τα οστά, αλλά και την περιεκτικότητά τους σε μέταλλα.
Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε σε πειραματόζωα και οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το επόμενο βήμα είναι να ερευνηθεί αυτή η δράση σε ανθρώπους.
Μέχρι τότε όμως, καταναλώνοντας το γκρέιπφρουτ λαμβάνετε βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η δράση αυτή παρατηρήθηκε με τον πολτό του γκρέιπφρουτ. Αν πίνετε λοιπόν, το χυμό του, μην το στραγγίζετε, αλλά να καταναλώνετε όλα τα μέρη του φρούτου.
Πηγή