tromaktiko: Πώς να καμουφλάρεις το κρυολόγημα με το μακιγιάζ σου

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Πώς να καμουφλάρεις το κρυολόγημα με το μακιγιάζ σου



Στα αλήθεια δεν υπάρχει καλή ή κακή στιγμή για να αρρωστήσει κανείς...
Και σε κανέναν δεν αρέσει η αίσθηση και η ταλαιπωρία που σου προκαλεί ένα κρυολόγημα, ανεξαρτήτως εποχής.

Τον χειμώνα όμως η επιδερμίδα σου είναι έτσι κι αλλιώς πιο ταλαιπωρημένη και βεβαρημένη από ξηρότητα, ξεφλούδισμα, κοκκινίλες και ερεθισμούς που προκαλεί το κρύο και οι διάφορες εναλλαγές της θερμοκρασίας. Έτσι ένα κρύωμα κατά τους χειμερινούς μήνες μπορεί να κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα και να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την υγεία και του δέρματος σου.

Καραμέλες για τον πονόλαιμο, ζεστά ροφήματα, αντιπυρετικά και ρινικά σπρέι για το μπούκωμα. Τι γίνεται όμως με την επιδερμίδα σου που υποφέρει και εκείνη;

Σκέψου για παράδειγμα πόσες φορές φυσάς την μύτη σου και την τρίβεις με τα χαρτομάντιλα και πόσο κόκκινη και ξερή δείχνει μετά. Το δέρμα σε αυτήν την περιοχή είναι ακόμα πιο ερεθισμένο και κόκκινο και το κρυολόγημα σου δεν κρύβεται με τίποτα.

Πώς λοιπόν να κάνεις το μακιγιάζ σου για να πας στην δουλειά περιποιημένη ή ακόμα και σε μια έξοδο που δεν μπορείς με τίποτα να αποφύγεις; Συχνά μπορεί αντί να κρύψει τα σημάδια να τα αναδείξει.

Μπορείς με το make up σου να καμουφλάρεις τα σημάδια της αρρώστιας στο πρόσωπο σου και να δείχνει εκθαμβωτική;

H απάντηση είναι ναι! Με στοχευμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να περιποιηθείς το δέρμα που είναι πιο ευαίσθητο τώρα και να το προετοιμάσεις, αλλά και με μικρά tips για να το «κλέψεις» και να εξαφανίσεις τις δυσχρωμίες!

Μάθε όλα όσα πρέπει να κάνει για να βαφτείς σωστά αν είσαι κρυωμένη.

1 Απομάκρυνε το νεκρό δέρμα

Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις ένα ήπιο απολεπιστικό προσώπου για να να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και το δέρμα που έχει ξεφλουδίσει. Προσοχή, πρέπει να το κάνεις με απαλές κινήσει για να μην το γδάρεις περισσότερο, ενώ αν ο ερεθισμός είναι πολύ έντονος απόφυγε το τελείως.

2 Επίλεξε ένα πιο ενυδατικό καθαριστικό προσώπου

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος μέσα και έξω. Η επιδερμίδα σου «διψάει. Πιο πολύ από ποτέ. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα ευγενικό, απαλό καθαριστικό πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία για να προετοιμάσεις τοπ πρόσωπο για το μακιγιάζ.

3 Ενυδάτωσε

Είναι η στιγμή να εφαρμόσεις πιο βαριές ενυδατικές, έλαια και μάσκες στο πρόσωπο σου.

Δοκίμασε ένα καλό σέρουμ με φυσικά συστατικά, που λειτουργεί σαν primer για να διατηρηθεί στην συνέχεια σταθερό το μακιγιάζ σου για περισσότερο.

4 Ξέχνα το foundation

Το foundation πάνω στο ξηρό δέρμα μπορεί να κάνει το μακιγιάζ σου να δείχνει cakey. Για τις ημέρες που σε ταλαιπωρεί το κρύωμα αντικατέστησε το μέ μία πιο ελαφριά, CC cream. Καλύπτει, μειώνει την ερυθρότητα και θρέφει την επιδερμίδα με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

5 Εξουδετέρωσε την ερυθρότητα

Αφού δημιουργήσεις την βάση σου, άπλωσε ένα πράσινο corrector στα σημεία που έχουν κοκκινίσει. Άπλωσε καλά, ελάχιστη ποσότητα και θα κρύψεις κάθε δυσχρωμία.

6 Παράλειψε το ρουζ

Όταν είσαι κρυωμένη καλό είναι αποφεύγεις το ρουζ. Αν πάλι πιστεύει πως φαίνεσαι λευκή σαν το πανί, προτίμησε ένα μπρόνζερ ή ένα ρουζ με πιο μοβ απόχρωση για να δώσεις χρώμα υγείας στα μάγουλα σου.

7 Δώσε λάμψη

Είναι η ώρα να δώσεις λάμψη στην επιδερμίδα σου ,πράγμα που σημαίνει φρεσκάδα και ζωντάνια.

Το πρόσωπο σου όταν είσαι άρρωστη φαίνεται θαμπό. Το highlighter θα σε σώσει σε αυτήν την δύσκολη στιγμή, όμως θυμήσου να χρησιμοποιήσεις ένα με κρεμώδη υφή και όχι σε σκόνη.

8 Όχι στην πούδρα

Kάθε προιόν υπό μορφή σκόνης αυτήν την στιγμή δεν βοηθάει. Απέφυγε να απλώσει πούδρα για να σταθεροποιήσεις το μακιγιάζ σου. Ολοκλήρωσε με ένα αδιάβροχο κονσίλερ, που θα απλώσεις με το πινέλο για την σκιά σε σημεία που θές το μέικ απ σου να είναι πιο σταθερό.

Εt voila! Μόλις έκρυψες τα σημάδια του ενοχλητικού κρυώματος από το πρόσωπο σου και κανείς δεν θα καταλάβει τίποτα! Εεε ... Γείτσες!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!